تولید سالانه 3300 تن عسل در گیلان

موضوعات : اخبار

تولید سالانه 3300 تن عسل در گیلان

مدیرعامل اتحادیه زنبورداران گیلان از تولید سالانه سه‌هزار و 300 تن عسل در 204 هزار کندوی زنبور عسل در این استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، فریدون قلی‌زاده در جمع زنبورداران فعال این استان اظهار داشت: تالش، آستارا و فومن بیشترین کندوهای عسل گیلان را به خود اختصاص داده‌اند.

وی با اشاره به جایگاه مطلوب گیلان در تولید عسل کشور افزود: گیلان رتبه ششم جمعیت کندوهای زنبور عسل و رتبه سوم تولید عسل را به خود اختصاص داده است.

مدیرعامل اتحادیه زنبورداران گیلان با بیان اینکه این استان دارای شش‌هزار و 973 زنبوردار است، ادامه داد: سه‌هزار و 462 نفر در بخش زنبورداری استان فعال هستند و در قالب شش تعاونی زنبورداری و یک اتحادیه استانی ساماندهی شده‌اند.

وی با اشاره به ضرورت استفاده از کندوهای زنبور عسل در باغ‌های گیلان افزود: هر زنبور در هنگام پرواز روی 50 تا 100 گل می‌نشیند و در نتیجه در زمان جمع‌آوری گرده و شهد، گرده گل‌های مختلف بر موها و بدن زنبور چسبیده و در زمان ملاقات با گل‌های دیگر، عمل انتقال و گرده‌افشانی انجام می‌شود.

قلی‌زاده اضافه کرد: برخی از گیاهان دارای گرده‌های سنگین و چسبنده هستند که باد قادر به انتقال آنها نیست و تنها حشرات گرده‌افشانی مانند زنبورعسل قادر به انتقال آن هستند.

به گفته وی، در آزمایش‌های مختلف برای تعیین نقش عوامل مختلف در گرده‌افشانی گیاهان مشخص شده است که یک‌درصد مجموع گرده افشانی‌ها توسط باد، شش‌درصد آن توسط بقیه حشرات منهای زنبور عسل و 93 درصد باقی‌مانده را زنبور عسل به تنهایی انجام می‌دهد.

مدیر عامل اتحادیه زنبورداران گیلان گفت: در بسیاری از کشورهای اروپایی و پیشرفته، باغداران و مزرعه‌داران با کرایه کردن و دادن مبالغی به زنبورداران از آنها می‌خواهند تا هنگام شکوفه دادن گل‌ها، کندوهایشان را به باغ یا مزارع آنها برده تا عمل گرده‌افشانی توسط زنبوران به خوبی انجام شده و سود سرشاری نصیب آنها شود.

وی با بیان ضرورت استفاده از زنبور عسل در گرده‌افشانی اظهار داشت: برای داشتن میوه کامل، انجام عمل گرده‌افشانی و تلقیح به منظور تشکیل بذر اهمیت ویژه‌ای دارد و بدون تشکیل بذر نیز میوه‌ای به وجود نمی‌آید و در صورت تشکیل نیز ناقص و فاقد ارزش تجاری می‌شود.

قلی‌زاده تصریح کرد: زنبود عسل، افزون بر تولید محصولات مختلف و اشتغالزایی در صنایع مختلف، مهم‌ترین نقش خود را در طبیعت با دخالت در عمل گرده‌افشانی و افزایش تولید محصولات کشاورزی و احیای محیط زیست ایفا می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: عسل از دیر باز در خدمت سلامت بشر بوده و به عنوان یکی از پر مصرف‌ترین فرآورده‌های غذایی و دارویی شناخته شده است.

مدیر عامل اتحادیه زنبورداران گیلان با اشاره به اینکه امروزه زنبورداری به عنوان یکی از رشته‌های شاخص و اقتصادی کشاورزی در تمام کشو‌رهای جهان شناخته شده است، بیان داشت: ارزش اقتصادی زنبورعسل در دنیا 25 تا 100 برابر ارزش عسل تولید شده در سال است.



  • نویسنده : mellifera
  • تاریخ : يكشنبه 5 تير ماه 1390
  • 6345 بازدید
  • 0 نظر