فروش و بازاریابی محصول، مشكل عمده زنبوردارا

زنبوردار نمونه استان زنجان:
فروش و بازاریابی محصول، مشكل عمده زنبورداران استان زنجان است
• در مناطق با پوشش گیاهی مطلوب، سمپاشیهای صورت گرفته عامل بسیار محدودكننده است و موجب تلفات زنبور میشود.
زنبوردار نمونه استان زنجان، گفت: عدم توان علمی و عملی تولیدكننده برای بازاریابی و فروش محصول تولیدی یكی از مشكلات بخش زنبورداری است.
شهرام حسنلو در گفتوگو با ایرنا، افزود: برای بالا بردن عملكرد و كیفیت محصول، لازم است تولیدكننده فارغ از اندیشه فروش و بازاریابی برشاخصهای تولید متمركز شود و باید دیگر تمهیدات لازم برای خرید تضمینی محصولات فراهم شود.
وی، یكی از مشكلات بخش زنبورداری در استان زنجان را در دسترس نبودن نهادهها عنوان و خاطرنشان كرد: برای تهیه نهادههای این حرفه، اكثر تولیدكنندگان اقدام به خرید از منطقه نجفآباد اصفهان میكنند كه این امر زمان و هزینه زیادی را برآنان تحمیل میكند.
حسنلو، عدم كارشناسی و طبقهبندی محصولات تولیدی استان رااز دیگر مشكلات بخش زنبورداری عنوان و خاطرنشان كرد: شناخت عسل با كیفیت و مرغوب توسط مصرفكننده امكانپذیر نیست، بنابراین مسئولان سازمان جهاد كشاورزی استان میتوانند با نصب برچسب بر روی محصول تولیدی، كیفیت عسل را مشخص كنند تا علاوه بر تسهیل خرید توسط مشتری حقوق تولیدكنندگان درستكار نیز تضییع نشود.
وی، به دلایل عدم علاقه زنبورداران برای كوچ به مناطق غنی و با پوشش گیاهی مطلوب اشاره و تصریح كرد: در مناطق با پوشش گیاهی مطلوب، سمپاشیهای صورت گرفته عامل بسیار محدودكننده است و موجب تلفات زنبور میشود.
حسنلو، كسب تجربه و شناخت منطقه و برنامهریزی در بحث كوچ و جا به جایی كندوها را از عمدهترین دلایل موفقیت در این زمینه عنوان كرد و افزود: بهداشت كلنیها، تولید و عرضه سایر فرآوردههای زنبورداری از جمله موم، گرده گل، ژله رویال، بره موم و تعویض سالانه ملكه از دیگر عوامل موفقیت در این عرصه است.
وی كه تولیدكننده زنبورهای ملكه نیز میباشد، بر لزوم جایگزینی سالانه ملكه مسن با ملكه جوان اشاره و خاطرنشان كرد: داشتن ملكه جوان باعث قوی بودن زنبورهای موجود در كندو و در نتیجه تولید عسل بیشتر است.
زنبوردار نمونه استان زنجان كه سال گذشته به میزان تولید عسل بیش از 20 كیلوگرم در هر كندو دست یافته است، اظهار امیدواری كرد: با تولید بیش از 30 كیلوگرم عسل در هر كندو امسال نیز یكی از ركوردداران این عرصه در سطح كشور باشد.
وی، به فواید عسل از زبان حكیم ابنسینا اشاره كرد و گفت: اگر زنبور عسل از كره خاكی محو شود، حیات بشر در معرض خطر قرار میگیرد.