خوش آمدید

روش های صحرایی برای اندازه گیری داروها و مکم

موضوعات : تغذیه

روش های صحرایی برای اندازه گیری داروها و مکمل ها:

معمولا بهترین نتیجه در مصرف داروها و سموم زمانی حاصل میشه که دوز مصرفی مطابق توصیه ی تولید کننده و با رعایت دوره ی مصرف دارو باشه. اگر این دوزها رعایت نشن، در مقدار کمتر از توصیه ی کارخانه، بی اثر یا کم اثر خواهند بود و در مقدار بیشتر از اون سمی و مضر. حتی مصرف غلط و بی رویه ی دارو یا سم میتونه منجر به مقاومت آفت ها هم بشه که خیلی مشکلات رو برای زنبوردار و صنعت زنبورداری میتراشه. در مورد مکمل ها هم وضع به همین منواله، یعنی مثلا اگر یک ویتامین محلول در آب مثل ویتامین های گروه "ب" کمتر از دوزهای معمول و علمی مصرف بشن، کم اثر و اگر بیشتر مصرف بشه، باعث اسهال زنبور میشن (در مورد ویتامین های محلول در چربی، اسیدآمینه ها و بعضی عناصر، وضع خیلی فرق می کنه و میتونه شرایط زنبورستان رو وخیم کنه).

خب راه حل چیه؟

* مثلا اگر میخوایم روی زنبورای هر قاب 5 سی سی محلول سه و نیم درصد اسیداگزالیک اسپری کنیم، ابتدا پیستون یک سرنگ 5 سی سی رو بیرون میاریم. بعد داخل اسپری محلول مورد نظر رو می ریزیم (منظور از دستگاه اسپری همین اسپری های پلاستیکی دستیه که توی همه ی پلاستیک فروشی ها دارن) بعد سوراخ سرنگ رو با انگشت نگه داشته و به سر نازل اسپری می چسبونیم. شروع می کنیم به اسپری کردن و تعداد رو می شمریم (تعداد پیست!! ها رو میگم ) هر وقت به 5 سی سی رسید تعداد رو بخاطر می سپریم و بعد توی کار استفاده می کنیم. مثلا این اسپری که من دارم هر پنج پیستش!!! میشه 5 سی سی.

* برای ریختن اسید اگزالیک میتونیم از سرنگ 50 سی سی هم استفاده بکنیم، یا حتی لوله ی دستگاه اسپری رو داخل محفظه ی سرنگ کنیم بعد اسپری رو برای یک کندو انجام بدیم، طبعا این روش کمی دقیق تر اما خیلی از روش قبلی کندتره.

* میخوایم از یک بسته ی 100 گرمی مولتی ویتامین 20 گرم رو برداریم (و ترازوی دقیق هم نداریم)، اول کل محتوای بسته رو روی یک کاغذ خالی می کنیم و به شکل یک مستطیل در میاریم. مستطیل رو به پنج قسمت مساوی تقسیم کرده و یک قسمت اون تقریبا مطابق 20 گرمه. برای برداشتن 10 گرم از 100 گرم، مستطیل رو ده قسمت، برای 25 گرم چهار قسمت و برای برداشتن 30 گرم سه قسمت می کنیم.

* درب یک نوشابه ی خانواده ی کوکا کولا یا زمزم تقریبا هفت و نیم 7.5 میلی لیتر ظرفیت داره!!!

* یک مشت خمیر شیرین یا کیک گرده در حدود 300 گرم وزن داره (بهتره یکبار این رو با مشت خودتون کالیبره کنید، قطعا تفاوت وجود داره).

* یک قاشق غذاخوری سر پر شکر 20 گرم و یک قاشق غذاخوری پودر قند 15 گرمه (لینک برای مطالعه ی بیشتر: لینک 1، لینک 2، لینک 3 ویکی پدیای فارسی، لینک 4/جدول).

* استفاده از پیمانه های اندازه گیری شیرینی پزی خالی از لطف نیست. میشه اونا رو از فروشگاه های شیرینی پزی و لوازم قنادی تهیه کرد. با تشکر از آقای شروین شالچی

 

نگارش : مهدی اخوان مقدم



  • نویسنده : mellifera
  • تاریخ : سه شنبه 19 مرداد ماه 1395
  • 1606 بازدید
  • 0 نظر