زنبورهای هرمزگان"کیک" می خورند!

موضوعات : اخبار

زنبورهای هرمزگان"کیک" می خورند!
کارشناس مسوول پرورش و اصلاح نژاد زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: با توجه به خشکسالی مستمر، زنبورهای عسل این استان با ' کیک گرده' تغذیه می شوند.
  

به گزارش جنوب آنلاین، مهندس فرشید بشیری جمعه در گفت و گو با ایرنا، افزود: برای جلوگیری از ضرر و زیان بیشتر زنبورداران امسال نزدیک به نیم تن ' کیک گرده' خریداری شده بوسیله معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان بین 60 زنبوردار این استان توزیع شده است.

به گفته کارشناس مسوول پرورش و اصلاح نژاد زنبور عسل معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، از 'کیک گرده' زمانی استفاده می شود که گرده گل وجود نداشته باشد و زنبور برای تامین منبع پروتئینی از آن استفاده می کند.

در زمینه استفاده از کیک گرده روشهای مختلف بیان شده که از جمله آنها می توان به قرار دادن قابهای گرده گل در کندوهایی که به آن نیاز دارند در نزدیک محل ، ریختن آنها در بشقابهای کم عمق و قراردادن آنها روی قابها به صورت مخلوط با شربت و یا به صورت کیک گرده اشاره کرد.

این مقام مسوول میزان تولید عسل هرمزگان را در سال زراعی گذشته 72 تن عنوان کرد و با اشاره به خشکسالی امسال پیش بینی کرد که این رقم به کمتر از 20 تن کاهش یابد.

در اطلاعات منتشره معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان تعداد زنبورداران حرفه ای این استان 60 نفر و تعداد کلنی ها نیزهفت هزار و 200 کلنی با تولید سالانه 72تن عسل ذکرشده است.

این کارشناس زنبورعسل در ادامه از درختان کنار بعنوان یک مزیت برای زنبورداران این استان نام برد و افزود: همه ساله با آغاز نیمه دوم سال که زنبورداران هرمزگان از استانهای دیگربازمی گردند این درختان نیز به گل می نشینند که در نتیجه عسلی تحت عنوان عسل 'کنار' تولید می شود که از مرغوبیت بالا و بازارپسندی خوبی در استانهای جنوبی و همچنین کشورهای عربی حوزه خلیج فارس برخوردار است.



  • نویسنده : mellifera
  • تاریخ : سه شنبه 5 بهمن ماه 1389
  • 4043 بازدید
  • 0 نظر