سمینار چربی و موارد کاربرد

گاو شيري،گاو گوشتي،گاوميش،گوسفند،اسب،شتر،بز،حيوانات خانگي

مدیر انجمن: mellifera

نمایه کاربر
mellifera
مدیر سایت زنبورعسل ایران
مدیر سایت زنبورعسل ایران
پست: 4166
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۵ آذر ۱۳۸۹, ۱۲:۰۰ ق.ظ
محل اقامت: آذربایجان شرقی-مرند
تشکر کرده: 4565 دفعه
تشکر شده: 2800 دفعه
تماس:

سمینار چربی و موارد کاربرد

پست توسط mellifera »

•چكيده:
دامها در اوايل شيردهي و نيز در فصل گرماي شديد دچار كاهش مصرف خوراك تا سقف 25% كل جيره مي گردند بنابراين بديهي است كه به دليل اثرات سوء گرما بر روي مركز كنترل اشتها در هيپوتالاموس و يا ظرفيت محدود فيزيولو‍ژيكي شكمبه در زمان بعد از زايش تنها راه تامين انرژي بالا بردن غلظت مواد مغذي جيره يا افزايش دانسيته انرژي جيره است.
اگر افزايش انرژي توسط غلات تامين شود به دليل آنكه افزايش غلات در جيره باعث اختلالات گوارشي (به دليل تخمير سريع كه مي تواند موجب كاهش PH شكمبه و ايجاد اسيدوزش شود) مي شود استفاده از غلات در مقادير بالا چندان توصيه نمي شود لذا حيوان مجبور است از ذخاير بدن براي توليد شير استفاده كند اين عمل منجر به نارساييهاي سوخت و سازي (متابوليكي)، آزاد شدن اجسام كتوني در خون(كتوز)، كاهش اشتها ودر بعضي مواقع مي تواند به مرگ حيوان منجر شود. همچنين اگر چربي ذخيره براي توليد استفاده شود به دليل اتلاف نقل وانتقال انرژي در بدن بهره وري انرژي قابل متابوليسم به 50% مي¬رسد در حالي كه اين رقم در شرايط تغذيه اي معمولي 70% است. خوراندن مكمل چربي و استفاده از نشاسته از راههاي افزايش غلظت انرژي جيره است. استفاده از چربي موجب مي شود نسبت كنسانتره به علوفه در حدود 60:40 نگه داشته شود در نتيجه باعث تداوم دوره شيردهي و شيب كمتر منحني شيردهي نيز خواهد شد و از تعادل منفي جلوگيري مي كند. آزمايشات متعددي تاثير مقدار چربي ونشاسته را بر روي عملكرد گاوهاي شيرده بررسي كرده اند در اين آزمايشات بطور خلاصه نتايج زيربدست آمده است:
1) در گاوهاي پر توليد استفاده از چربي محافظت شده در جيره مي تواند باعث بهبود عملكرد شود در حالي كه چربي معمولي(محافظت نشده)اثراتي بر قابليت هضم الیاف جيره مي گذارد.
2) افزودن چربي زماني بيشترين تاثير را دارد كه جيره حاوي الیاف بالا باشد.
3) افزودن چربي بيش ازحد ممكن است باعث كاهش نسبت اسيد چرب استات به پروپيونات شود كه اين حا لت منجر به كاهش درصد چربي شير مي شود.
4) افزايش ميزان نشاسته جيره از طريق افزودن گندم يا ذرت در بهبود عملكرد گاوهاي پر توليد مؤثر است.
5) در مورد نشاسته نيز درصد الیاف جيره مي تواند كاملا بر عملكرد توليد اثر گذارد.
پودر چربي از منابع تامين چربي است اين تركيب كه با نام CSFAشناخته شده كه اسم تجاري آن Megalac است. درPH طبيعي شكمبه (6-5/5) شكسته نمي شود اما بعد عبور از شكمبه در شيردان به اسيد چرب و يونهاي كلسيمي تبديل مي شود وبخش تجزيه نشده به روده باريك مي رود و در دوازدهه تجزيه مي شود.

متن کامل در ادرس زیر:


http://melliferaa.files.wordpress.com/2 ... charbi.doc


چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 6 مهمان