بهترین راه نجات کلنیهای ضعیف؛از مرگ در پاییز و زمستان

سوالات در مورد تغذیه زنبورعسل و شربت دادن و تغذیه تحریکی زنبورستان و نحوه زمستان گذراني كندوها

مدیر انجمن: mellifera

نمایه کاربر
mellifera
مدیر سایت زنبورعسل ایران
مدیر سایت زنبورعسل ایران
پست: 4166
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۵ آذر ۱۳۸۹, ۱۲:۰۰ ق.ظ
محل اقامت: آذربایجان شرقی-مرند
تشکر کرده: 4565 دفعه
تشکر شده: 2800 دفعه
تماس:

بهترین راه نجات کلنیهای ضعیف؛از مرگ در پاییز و زمستان

پست توسط mellifera »

[JUSTIFY]بهترین راه نجات کلنیهای ضعیف؛از مرگ در پاییز و زمستان


دوستان زنبوردار برای قوی کردن کلنی های ضعیف راههای متعددی مثل دادن تخم سربسته،افزودن جمعیت همراه قاب،دادن تقویتیها،ادغام و...وجود دارد که هر کدام جواب دهی خاص خودش را دارد و دارای نکات مخصوص و ریز مثبت و منفی هستند.اما راهی که مد نظر ما می باشد و در کتابهای زنبورداری هم اشاره ی به آن نشده است نکات مثبت بیشتر و در عوض
نکات منفی کمتری دارد و بسیار
جواب گو هست.
درمورد روش ادغام که همه با آن آشنا هستند دوستان به این نکته توجه کنند که ادغام کردن خیلی هم راحت نیست و اکثر مواقع بعد از ادغام جمعیت شاهد افت جمعیت ب طور نامحسوس خواهیم بود و جمعیت رفته رفته همو نابود میکنند.مثلا شما دو کندوی دو سه قاب جمعیت را ادغام میکنید و انتظار دارید جمعیت دو برابر شود ولی درعمل این اتفاق نمی افتد و جمعیت یک و نیم برابر یا حتی همون مقدار باقی بماند و شما بعد مدت زمانی شاهد آن خواهید بود و در ادغام نباید هر مقدار جمعیتی را با هم مخلوط کرد.
برای رفع این مشکلات و دیگر روشهایی که دردسرهای خاص خودش را دارد؛روشی جدید و خلاقانه ی را به شما پیشنهاد میکنیم و شما می توانید روی چند کلنی ضعیف خود انجام دهید و شاهد موفقیت نود درصدی ان باشید.
عنوان روش جدید:جا به جایی کلنی ضعیف همراه کندوی خود با کلنی قوی و همرنگ خود
توضیحات:
1)در این روش مثلا کندوی ضعیف یکی دو قاب خود را که مثلا زرد رنگ است با کندوی قوی تر زرد رنگ و مشابه هفت هشت قاب به بالا جابه جا میکنیم یعنی کندوی ضعیف به مکان کندوی قوی
می آید و کلنی ضعیف ما به مکان کندوی قوی می رود.
2)به کندوی ضعیف روز قبل چند پوکه که حاوی عسل و گرده باشد اضافه می کنیم تا جمعیت جدید بتوانند روز بعد روی انها قرار بگیرند و ازدجام جمعیت ایجاد نشود.لازم است دریچه کندو را تنگ کنیم تا از غارت احتمالی جلوگیری کنیم.
3)محل قرار داشتن دو کندوی ضعیف و قوی چندان مهم نیست ولی کندوهای نزدیک و همرنگ به خاطر اینکه بو و فرمون نزدیکی بهم دارند در اولویت جابه جایی با هم هستند.
4)حدود ده درصد ملکه ها ممکن است تلفات داشته باشند و عمدتا ملکه های پیر و یا ملکه هایی که از فرمون کمتری برخوردارند ممکنه کشته شوند،
ملکه هایی که تند و سریع راه
می روند هم امکاح تلفات دارند.در صورت کشته شدن ملکه،کندوها را به جای خود بازگشت می دهیم.
5)اگر کندوی ضعیف ما جمعیت کمی در حد یکی دو قاب داشته باشد شاهد تلفات قابل ملاحضه ی جلوی کندوها نخواهیم بود و با اغوش بازتری از هم استقبال می کنند.
6)برای اینکه زنبورهای دو کندوی ما بهتر همدیگر را پذیرش کنند بهتر است عصر به هر دوتا کندو به اندازه ی جمعیت شربت داده و مقداری گلاب نعنا و یا اویشن جهت هم بویی بین قابها بپاشیم و همان شب یا صبح روز بعد دو کندو را جابه جا کنیم.
7)جمعیت پروازی کندوی قوی حدود شصت هفتاد درصدش به کندوی ضعیف ملحق می شود و حدود سی چهل درصد جمعیت پروازی بعلاوه زنبورای جوان برای کندوی قوی می مانند و این درصدها با میزان فاصله ی دو کندو از هم رابطه دارد.
8)برای ملکه هایی که ارزش ندارند و هم چنین جمعیت ضعیف دارند این کار را انجام ندهید و جمعیت زنبور قوی را خراب نفرمایید.
9)از این روش تنها برای حفظ ملکه های با ارزش و دارای جمعیت ضعیف استفاده کنید.
10)برای حفظ ملکه از خطر احتمالی حمله زنبورای جدید و عادت دادن زنبورها به بوی ملکه جدیدشان
می توانید ملکه را همراه چند زنبور پرستار در قفس محبوس کرده؛در کندو بین قابها گذاشته و شب یا صبح روز بعد آزاد کنید تا ازسلامت ملکه مطمعن شوید.
11)این روش بیشتر برای زمانی توصیه می شود که کلنی ها تخم ریزی ندارند؛ولی در صورت نیاز در بهار هم می شود برای افزایش جمعیت بچه کندو و...استفاده کرد.
12)یادتان باشد در هر روش و ازمایش جدیدی باید ابتدا به صورت محدود امتحان کرد؛تا حساب کار دستمان بیایید و از لغزشها و خسارات احتمالی در امان بمانیم.

نگارش توسط عبدالرسول حافظی
[/JUSTIFY]


چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 9 مهمان