صفحه 1 از 1

عسل را بیشتر بشناسیم:

ارسال شده: جمعه ۲۷ آذر ۱۳۹۴, ۱۲:۳۱ ب.ظ
توسط mellifera
[JUSTIFY]عسل را بیشتر بشناسیم:
بیشتر مواد موجود در عسلها قندها و آب
می باشد که روی هم رفته
99 درصد اغلب عسلها را تشکیل می دهند.
یک درصد جزیی خواص اختصاصی عسل را به وجود می آورد.این یک درصد شامل آنزیم ها،مواد معطر،اسیدهای آلی،اسید آمینه و مواد معدنی و...است.
استانداردی که شورای کشورهای اروپایی در کمیسیون برنامه استاندادهای مواد غذایی وابسته به
F.A.OوW.H.O
مورد بررسی قرار دادند؛استاندارهای اغلب عسلها را به شکل ذیل تعیین کرده اند:
1)آب و رطوبت کمتر از 21درصد باشد.
2)حداقل قندهای احیا کننده بیشتر از 65درصد باشد.
3)ساکارز از 5درصد کمتر باشد.
4)خاکستر(مواد معدنی و..) و اسیدهای آزاد کمتر از یک درصد باشد.
5)آمیلاز(دیاستاز)کمتر از 3در مقیاس قوت باشد.
6)هیدروکسی متیل فورفورآل(HMF) کمتر از 80میلی گرم در کیلوگرم باشد.
در ایران طبق استاندارد سال 92درصد رطوبت را حدا کثر 20 و حداکثرمجاز HMF و اسیدیته را
40 میلی گرم در کیلوگرم تعیین کرده اند.
در استاندارد ایران نسبت فروکتوز به گلوکز هم وجود دارد که حد قابل قبولش حداقل 9دهم می باشد.
همانطور که مشاهده فرمودید این حد و حدود تنها حد قابل قبول عسل را نشان
می دهد و نمی تواند معیار خیلی کاملی برای شناخت عسل طبیعی و خالص باشد چرا که بیشتر عسلهایی با ساکارز بالای دو یا سه مقداری تغذیه شده اند.

منبع کتاب زنبوران عسل و زنبورداری پیرایرانی با تغیراتی جزیی

نگارش توسط مهندس حافظی
[/JUSTIFY]