صفحه 1 از 1

راه های جلوگیری از شکرک زدن عسل

ارسال شده: جمعه ۳ تیر ۱۳۹۰, ۲:۲۰ ب.ظ
توسط fara
برای جلوگیری از شکرک بستن عسل و بازار پسند کردن آن چه راهکارهایی را پیشنهاد می کنید ؟

Re: راه های جلوگیری از شکرک زدن عسل

ارسال شده: جمعه ۳ تیر ۱۳۹۰, ۲:۲۰ ب.ظ
توسط mellifera

Re: راه های جلوگیری از شکرک زدن عسل

ارسال شده: جمعه ۳ تیر ۱۳۹۰, ۲:۲۰ ب.ظ
توسط fara
سپاس امین جان این مطالب بیشتر در مورد شکرک زدن بود می خواستم تجربه شخصی دوستان را برای جلوگیری از شکرک زدن بدانم اگر می شود تجربه خودتان را به بحث بگذارید.

Re: راه های جلوگیری از شکرک زدن عسل

ارسال شده: جمعه ۳ تیر ۱۳۹۰, ۲:۲۱ ب.ظ
توسط mellifera
با سلام فرامرز عزیز با عرض شرمندگی باید بگم من تا حالا تجربه ای در این مورد نداشتم چون تمام عسلهام رو بین فامیل به فروش میرسونم و تمام میشه واسه همین اطلاعی از شکرک زدن ندارم.

Re: راه های جلوگیری از شکرک زدن عسل

ارسال شده: جمعه ۳ تیر ۱۳۹۰, ۲:۲۱ ب.ظ
توسط lovmeyalme
برای من چنین مشکلی پیش امده بود .ولی چون مقدارش زیاد نبود .دادم زنبورام حالشو ببرن.ولی از دوستان خواهشمندم اگه دوستان مشکل داشتن همین جا بحث بشه و از نظر دوستان بحرمند شیم.با تشکر ناصر تصویر

Re: راه های جلوگیری از شکرک زدن عسل

ارسال شده: جمعه ۳ تیر ۱۳۹۰, ۲:۲۱ ب.ظ
توسط goudarzi
عسل های من وقتی شکرک میزنن میزارمشون داخل آبی که درحال جوش هستش.
البته این شکرک زدن بیشتر به ذرات معلق عسل بستگی داره و ممکنه یه عسل مثل عسل آفتابگردون توی یه ماه شکرک بزنه و عسل گون تویه یه سال.

Re: راه های جلوگیری از شکرک زدن عسل

ارسال شده: جمعه ۳۰ فروردین ۱۳۹۲, ۷:۲۷ ب.ظ
توسط arash_pordel
با سلام خدمت دوستان. ببخشید می دونم که بحث شکرک زدن و رس کردن دیگه واقعا ملال آور شده برای اعضا. ولی سوالاتی ذهنم رو درگیر کرده که منو وادار کرد که بیام و بپرسم.

1- اول اینکه آقا فرقی بین اصطلاح شکرک زدن و رس کردن وجود داره؟ چون من با دو نمونه تغییرات در دو حلب از عسل که هر دو از یک گیاه بودن مواجه شدم. که تغییرات ظاهریشون یکی نبود. نمی دونم این به خاطر شدت تغییرات بوده که مثلا یکی از این حلب ها خیلی رس کرده و یکی کمتر. و یا دو نوع تغییر متفاوت صورت گرفته!!! باید بگم که یکی خیلی رنگش به سمت سفیدی پیش رفته و گران رویش خیلی بیشتر شده( سخت تر جاری می شه و شل و ول نیست). یکی دیگه داخلش دونه های شکری شکل پدیدار شده. البته عسل مال خودم نیست. ولی نمونه های مشابهش که تغییر رنگ و شکل نداده طعم و بوی بهتری داره!!!!!!

2- ظاهر شدن دانه هایی مثل دانه های شکر روی جداره های ظرف های عسل، یا ظاهر شدن این دونه ها ته ظرف های عسلی که تمام شده بیان کننده ی موضوع خاصی هست یا نه؟ چون بعضی از عسلا این شکلی می شه و برخی نمی شه؟ بعضی هام معتقدن که ظاهر شدن این دونه ها با کیفیت عسل رابطه ی عکس داره؟!

3- اگه یه حلب عسل شکرک بزنه چه طوری می شه درستش کرد؟ چون مشتری ها نمی پسندن و انصافا من خودم بهشون حق می دم. وقتی که یه نمونه عسل شکرک زده رو با گرم کردن به حالت اصلی برمی گردونیم طعم و بوش و گاهی حتی رنگش! شبیه اولش نمی شه. متاسفانه!!!

4- بهترین روش برای برگردوندن عسل های رس کرده و شکرک زده به حالت اولش چیه؟ فقط یه روش بگید که امکان پذیر باشه لطفا.

Re: راه های جلوگیری از شکرک زدن عسل

ارسال شده: شنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۲, ۱۱:۱۹ ق.ظ
توسط avrinasal
با سلام وعرض خسته نباشید خدمت دوستان و همکاران گرامی باید در پاسخ سوالتون بگم که دوستان رس کردن طبیعت عسله ونمیشه کاری کرد که رس نکنه جز (آنزیم کشی)
دوستان اگر توجه کرده باشند عسلهای کارخونه ای هیچ گاه شکرک(رس) نمیزنند چون در کارخونه ها عسل رو حرارات میدند حدود 80 درجه و یا از مواد دیگری همچون اسید سیتریک و جوهر لیمو برای شفاف ماندن و شکرک نزدن عسل استفاده میکنند که کار اشتباهی است و در اثر حرارات زیاد و مواد دیگر انزیمهای عسل از بین میره و اون تبدیل به ماده ای بی ارزش و بی کیفیت میکنه که خیلی هم سرطان زا هست من نمیخوام خیلی تخصصی تر وار این مبحث بشم ولی به دوستان میگم که ناراحت نباشند که چرا عسلشون زود ویا دیر تر رس میکنه چون بستگی به دمای محیط و رطوبت .محل نگهداری . میزان و نسبت فروکتوز به گلوگز ونوع گل و گیاه تغذیه شده و خیلی چیزهای دیگه مربوط میشه وقتی عسلتون رس کرد میتونید اونو تو آب حدود 60 درجه بزارید تا خودش یواش یواش باز شه و میتونید بعد از باز شدن عسل اونو داخل یه ظرف اب سرد بزارید تا زود خنک شه این کار باعث میشه تا عطر و طعم عسل تغیر نکنه و مدت زمان رس کردن اونو به عقب بندازه متاسفانه چون در کشور ما تبلیغات و فرهنگ سازی نسبت به فراورده های زنبور عسل وجود نداره ومردم هم اشنایی و اطلاعات درستی از این فراورده های پرارزش ندارند عسل شکرک زده رو بی ارزش و تقلبی میپندارند این امر سبب شده تا عسل رو حرارات و یا دستکاری کنند تا رس نکنه این کار باعث میشه تا از کیفیت عسل کاسته بشه دوستان به مورد خوبی اشاره کرده بودنند که بعد از باز کردن عسل از عطر و طعم عسل کاسته میشه که درسته بله از کیفیت اون کاسته میشه این در حالی که در بیشتر کشورهای خارجی عسل رو رس کرده استفاده میکنند به امید روزی که تبلیغات و فر هنگ سازی و استفاده از این فراورده های سالم و با ارزش در رسانه ها بیشتر بشه و مردم ما هم بیشتر با این داروی حیاط بخش و معجزه اسا اشنا بشند به امید ان روز

Re: راه های جلوگیری از شکرک زدن عسل

ارسال شده: شنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۲, ۱:۱۱ ب.ظ
توسط saman
سلام
عنوان بحثی که اینجا مطرح شده رو اگه دقت کنیم مفهومش اینه که چکار کنیم که عسلمون دست مشتری شکرک نزنه و با مطالعه نظر دوستان متوجه شدم که همچی چیزی امکان پذیر نیست و همه عسل ها شکرک میزنن پس تنها راهی که میمونه اینه که مردم به این آگاه بشن که شکرک زدن یا رس بستن دلیل بر تقلبی بودن عسل نیست من میخام سال دیگه به هرکی عسل دادم تو یه برگه کاتالوگ مانند توضیحاتی در مورد رس بستن و چگونگی تبدیل عسل رس بسته و نحوه نگهداری عسل توسط مشتری و چند مطلب دیگه رو بنویسم تا حداقل خودمون بنحوی به مردم یاد بدیم که ایراد از ما نیست و ذات عسل اینجوریه.در مورد نحوه تبدیل عسل رس بسته به حالت اولیه من دبه عسل رو چند ساعتی میزارم رو شوفاژ البته بین شوفاژ و دبه عسل یه کتاب میزارم عسل مثل روز اول میشه بدون اینکه آسیبی به مواد عسل برسه

Re: راه های جلوگیری از شکرک زدن عسل

ارسال شده: شنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۲, ۴:۲۳ ب.ظ
توسط saman656
دوستان فرهنگ سازی بهترین راه است و با یک بسته اموزشی میشه این کار رو کرد از مدیران خواهش میکنیم در تهیه این بسته اموزشی کمک کنند

Re: راه های جلوگیری از شکرک زدن عسل

ارسال شده: یک‌شنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۲, ۱۰:۱۵ ب.ظ
توسط arash_pordel
دوستان اگه ممکنه این سوال رو هم جواب بدید:



- دوستان عسل شما وقتی رس می کنه طعم و عطرش تغییر می کنه یا نه؟ یا فقط غیر شفاف می شه؟! وقتی با گرم کردن به حالت قبلی برمی گردونیدش آیا طعم و عطرش به حالت اول برمی گرده؟ یا نه!


[HIGHLIGHT=#dfdfdf]-[/HIGHLIGHT][HIGHLIGHT=#dfdfdf] ظاهر شدن دانه هایی مثل دانه های شکر روی جداره های ظرف های عسل، یا ظاهر شدن این دونه ها ته ظرف های عسلی که تمام شده بیان کننده ی موضوع خاصی هست یا نه؟ چون بعضی از عسلا این شکلی می شه و برخی نمی شه؟ بعضی هام معتقدن که ظاهر شدن این دونه ها با کیفیت عسل رابطه ی عکس داره؟! نظر شما چیه؟[/HIGHLIGHT]

این دونه های شکر مربوط به ساکارز عسل هستند یا اینکه مربوط به قندهای دیگر موجود در عسل هستند؟

Re: راه های جلوگیری از شکرک زدن عسل

ارسال شده: یک‌شنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۲, ۱۰:۲۰ ب.ظ
توسط arash_pordel
avrinasal نوشته شده: وقتی عسلتون رس کرد میتونید اونو تو آب حدود 60 درجه بزارید تا خودش یواش یواش باز شه و میتونید بعد از باز شدن عسل اونو داخل یه ظرف اب سرد بزارید تا زود خنک شه این کار باعث میشه تا عطر و طعم عسل تغیر نکنه و مدت زمان رس کردن اونو به عقب بندازه

جدا این کار جواب می ده؟ منظورم گذاشتن عسل داخل ظرف آب سرد بعد از گرم کردنشه؟!!!


[HIGHLIGHT=#dfdfdf]من خودم به این فکر می کردم که واقعا چه مدت عسل رو توی آب 60 درجه بذاریم؟ من روی چندکیلو عسل این کارو امتحان کردم. داخل ظروف نیم کیلویی و یک کیلویی ریختم و گذاشتم داخل آب گرم. به صورت مدام هم بهش آب گرم اضافه کردم که دمای آب پایین نیاد. بعد از گذشت 20 دقیقه تغییری در ظاهرش ایجاد نشده بود. برای همین گذاشتم مدتی دیگه بمونه بازم تغییری نکرده بود. هر از گاهی بهش سر می زدم و وقتی 1 ساعت و نیم از موندن عسل داخل آب 60 درجه گذشت می شد بگی درست و حسابی شفاف شده بود. اما وقتی چکش کردم به صورت کاملا واضحی طعم و بوش کم شده. و به شدت آبکی... روز بعدم حالت مشابه داشت. امروز بعد از 48 ساعت که چک کردم خودشو بهتر جمع و جور کرده ولی بازم طعم و مزه اش به شکل قابل ملاحظه ای کم شده... [/HIGHLIGHT]تصویر

[HIGHLIGHT=#dfdfdf]حالا می خوایم با زمان های کمتر هم امتحان کنیم. مثلا 20 دقیقه نگه داشتن داخل آب گرم ببینیم نتیجه چی می شه! شما حالت ایده آلی سراغ ندارید؟ دما رو که دوستان گفتند 60 درجه. ولی مدت زمان چه قدر؟ گفتنی است که من در ظروف 1 کیلو و نیم کیلویی گذاشتم و به نظر یک ساعت و نیم خیلی خیلی زیاد بوده... حالا چه قدر بذاریم پس؟![/HIGHLIGHT]
[HIGHLIGHT=#dfdfdf]
[/HIGHLIGHT]

انشالله این دفعه بعد از قرار دادن عسل داخل آب گرم اونو توی آب سرد هم می ذارم ببینم نتیجه چی می شه!
[HIGHLIGHT=#dfdfdf]من که به شخصه هر جور شده با آزمون و خطا بدست می یارم بهترین راهکار ممکن رو.[/HIGHLIGHT]

Re: راه های جلوگیری از شکرک زدن عسل

ارسال شده: پنج‌شنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۲, ۹:۴۱ ق.ظ
توسط reza313
تصویر
saman نوشته شده:سلام
عنوان بحثی که اینجا مطرح شده رو اگه دقت کنیم مفهومش اینه که چکار کنیم که عسلمون دست مشتری شکرک نزنه و با مطالعه نظر دوستان متوجه شدم که همچی چیزی امکان پذیر نیست و همه عسل ها شکرک میزنن پس تنها راهی که میمونه اینه که مردم به این آگاه بشن که شکرک زدن یا رس بستن دلیل بر تقلبی بودن عسل نیست من میخام سال دیگه به هرکی عسل دادم تو یه برگه کاتالوگ مانند توضیحاتی در مورد رس بستن و چگونگی تبدیل عسل رس بسته و نحوه نگهداری عسل توسط مشتری و چند مطلب دیگه رو بنویسم تا حداقل خودمون بنحوی به مردم یاد بدیم که ایراد از ما نیست و ذات عسل اینجوریه.در مورد نحوه تبدیل عسل رس بسته به حالت اولیه من دبه عسل رو چند ساعتی میزارم رو شوفاژ البته بین شوفاژ و دبه عسل یه کتاب میزارم عسل مثل روز اول میشه بدون اینکه آسیبی به مواد عسل برسه
با سلام داددن یه بر گه اطلاعات به مشتری ها خصوصا اگه آشنا و فامیل باشن خیلی کمک کننده هستش چون من تو چند سال گذشته این کار رو شفاهی انجام دادم و خیلی نتیجه داد مثلا بهشون توصیه میکردم که عسل را زودتر مصرف کنند -تو یخچال نزارن- قاشق دهنی یا نون رو داخل شیشه عسل نبرن و امثال اینها و شفاها بهشون میگفتم که عسل ممکنه رسوب بکنه اگه کرد نگران نباشن به همون صورت مصرف کنن تا خواصش حفظ بشه اگه بشه یه کاتالوگ مشترک به صورتی جذاب باهمه اطلاعات لازمه طراحی بشه وتوسایت برای استفاده همه بزاریم خیلی خوبه با تشکر

Re: راه های جلوگیری از شکرک زدن عسل

ارسال شده: دوشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۲, ۱۰:۳۸ ب.ظ
توسط sun
سلام داداش تصویر اگر واقعا بخوای عسل رابه عنوان دارو بفروشی باید همراه اون فرهنگ استفاده از جنس مرغوب راهم به اون اشانتیون بدی :اما اگه بخوای به عنوان یه نوع غذا به بفروشی اون دیگه حکمش فرق میکنه چون شکرک مال عسله نمیشه هم از اون جداش کرد تصویر