بعضی از حشرات راسته جوربالان (Homotera) مانند شته ها و شپشک ها ضمن تغذیه از نباتات مختلف ، کربو هیدرات ( مواد قندی ) اضافی خود را از طریق مخرج در روی سطح برگ های نباتات مورد تغذیه دفع می کنند . در مواردی که در طبیعت شهد کمیاب باشد زنبور عسل بالاجبار مواد قندی مذکور و همچنین سایر ترشحات شیرین گیاهان ( بغیر از شهد گلها ) را جمع آوری و پس از تبدیل به صورت عسل در داخل سلولهای قاب ذخیره می نماید این نوع عسل که عسلک نامیده می شود از نظر عطر و رنگ و مواد متشکله آن از کیفیت کمتری نسبت به عسل معمولی بر خوردار است . عسلک در مقایسه با عسل رنگ تیره تر و لوولوز و دکستروز کمتری دارد . قندهای مرکب ، مواد معدنی ، نیتروژن و مواد اسیدی عسلک بیشتر از عسل می باشد .
مقدار مواد معدنی چون پتاسیم ، فسفر و آهن در عسلک بیشتر از عسل می باشد آن به علت دارا بودن این عناصر و بخصوص نمک پتاسیم در عسلک ، برای تغذیه زمستانی زنبور عسل مناسب نمی باشد زیرا ابتدا باعث اسهال و سپس مرگ و میر نوزادان می گردد. عسلک اغلب روی برگ درختانی نظیر بلوط ، راش ، تبریزی ، نارون ، افرا ، بید ، سدرا و غیره ترشح می شود و مورد استفاده زنبور عسل قرار می گیرد. (منبع:شبکه رشد)
باسلام در کندوهایی که معمولا در یک مکان ثابت میباشند جمع آوری عسلک در زمان نبودن شهدو گل بیشتر است آیا این مسئله مشکلی برای کندوها بوجودمیاورد یا مرغوبیت عسل تاثیر میگدارد .چه راه حلی برای این مسئله وجوددارد ؟
3357 نوشته شده:باسلام در کندوهایی که معمولا در یک مکان ثابت میباشند جمع آوری عسلک در زمان نبودن شهدو گل بیشتر است آیا این مسئله مشکلی برای کندوها بوجودمیاورد یا مرغوبیت عسل تاثیر میگدارد .چه راه حلی برای این مسئله وجوددارد ؟
با سلام در صورتي كه عسلك وارده به كندو زياد باشه موجب ميشه زنبوران در زمستان گذراني تلفات بيشتري بدن چون عسلك مواد معدني زيادي در خودش داره . براي اين كار تغذيه با شربت و برداشت عسل كندو و انتقال كندوها