عسل يك واژه عربي است كه در فارسي آن را انگبين ميگويند و عبارت استاز شهد گلها كه زنبور عسل توسط خرطوم كوچك خود آن را مكيده و از راه دهانبه كيسه بسيار كوچك خود موسوم به كيسه عسلي وارد ميكند. وقتي ميزان شهدجمعآوري شده به حدود "40" ميليگرم رسيد، گلها را رها كرده و به سمت كندوپرواز ميكند. جالب اينكه براي تهيه يك كيلو عسل، زنبور بايد شهد "20" ميليون گل را جمع و به كندو حمل كند. جالبتر اين است كه زنبور عسل خاصيتثابت گلي دارد، يعني تا وقتي كه مشغول جمع آوري شهد يك گل است، روي سايرگلها نمينشيند. خواص و مواد موجود در عسل: عسل از قديمي ترين و نخستين شيرين كننده هايي است كه انسان استفادهكرده است و شامل قندهايي چون گلوكز، فروكتوز، مواد معدني همچون منيزيم،پتاسيم، كلسيم، كلريدسديم، گوگرد، آهن و فسفات است. در ضمن اينكه ويتامينهايي همچون B1 ، B2 ، B6 ، B3 ، B5 و C نيز براساس كيفيت و نوع عسل به نسبتهاي متفاوت در آن ديده مي شود. علاوه بر موارد ذكر شده در حد كمي مس، يد و روي نيز در عسل وجود دارد. به همين جهت در حال حاضر زنبورهاي عسل يكي از بخش هاي اساسي و اصلي اقتصادكشاورزي سالم به حساب مي آيند. از ويژگي هاي مهم عسل خاصيت ميكروب كشي آناست. عسل يك ضدعفوني كننده طبيعي است. تحقيقات انجام شده در سال هاي اخيرنشان مي دهد كه گذاشتن آن بر روي زخم ها مانع عفونت مي شود. از آنجايي كهعسل حاوي مواد آنتي باكتريايي است مي تواند بخوبي باعث بهبود زخم ها شود. زنبور عسل پيش از رسيدن به كندو در بين راه مقداري از آب شهد را جذبميكند و چون شهد گلها حاوي "50" تا "80" درصد آب است، با اين عمل ميزانرطوبت عسل را به حدود 17 تا حداكثر25 درصد ميرساند، يعني حدودا از هر سهگرم شهدي كه زنبور عسل به كندو ميآورد، يك گرم عسل به دست ميآيد. البتهعسل مناطق شمالي كشور به علت بالا بودن رطوبت هوا از آب بيشتري برخورداراست و لذا آبكي ميباشد، ولي عسل مناطق كوهستاني از آب كمتري برخوردارميباشد. زنبور عسل نوعي از آنزيم دياستاز به نام انورتاز را نيز به شهد اضافهميكند كه اين آنزيم به همراه مواد قندي و نشاستهاي كه چهار پنجم وزن عسلرا تشكيل ميدهند، عامل اصلي متبلور شدن يا شكرك زدن عسل به شمار ميروند. لذا اين باور كه عسل غيرطبيعي شكرك ميزند صحيح نيست، بلكه دليل متبلورشدن و رسوب دادن عسل طبيعي وجود دياستاز و همچنين كربوهيدرات ها ميباشد. دياستاز، ذرات خيلي ريز عسل را به خود جذب كرده و باعث تهنشين شدن آنميشود. مقدار گلوكز عسل هر چه بيشتر باشد، زودتر متبلور و تهنشين ميشود. اين خاصيت فقط در عسلهاي طبيعي و غيرتقلبي ديده ميشود، زيرا تنهاعسلهاي طبيعي حاوي دياستاز هستند. مدت زمان شكرك زدن يا متبلور شدن عسلبسته به نوع گل متفاوت است و حتي در مورد عسل اقاقيا به چهار سال همميرسد. هر 100 گرم عسل 330 كيلوكالري انرژي توليد ميكند. لذا عسل، غذايي مقويو انرژيزاست و به كمك دياستازهايش چربيهاي اطراف قلب را آب ميكند. بههمين دليل مصرف آن به سالخوردگان و بيماران قلبي توصيه ميشود. عسل در درمان زخم ها مؤثر است ويژگي های منحصر به فرد: 1_ به راحتي هضم مي شود 2_ منبع بسيار خوبي از آنتي اكسيدان است 3_ سطح كالري آن پايين است 4_ به سرعت در خون پخش مي شود 5_ در سلامت و ساخت عوامل خوني مؤثر است درد دندان - 5 قاشق چايخوري عسل به همراه با 1 قاشق چاي خوري پودر دارچين مخلوطكرده و خمير حاصله را روي دندان خراب بماليد. اين عمل را 3 بار در روزانجام دهيد تا دندان خراب و دردناك درمان شود. كلسترول - 2 قاشق غذاخوري عسل به همراه با 3 قاشق چاي خوري پودر دارچين را درمقداري برابر 2 ليوان چاي حل كرده و آن را بنوشيد. بدين وسيله بعد از 2ساعت كلسترول خون به اندازه 10درصد پايين مي آيد. - تحقيقات اخير نشان داده است كه مصرف عسل خالص در درمان بيماران مبتلا به كلسترول بسيار مفيد است. سرماخوردگي - به مدت 3 روز از مخلوط 1 قاشق غذاخوري عسل گرم با 4/1 قاشق چايخوريپودر دارچين استفاده كنيد. اين روش براي درمان سرفه مزمن، سرماخوردگي وسينوزيت به كار مي رود. - عسل محتوي مواد مفيد طبيعي است و به اين ترتيب از آنفلوآنزا و سرماخوردگي جلوگيري مي كند. معده درد - مخلوط عسل و پودر دارچين ، درمان كننده درد معده، زخم معده و نفخ مي باشد. گرسنگي - مطالعات اخير نشان دهنده اين است كه شكر عسل نه تنها مضر نيست، بلكه بسيار مفيد مي باشد. - مقدار مساوي از عسل و دارچين جلوي گرسنگي را مي گيرد. - 2/1 قاشق غذاخوري عسل در 1 ليوان آب و مقدار كمي پودر دارچين، باعث مي شود كه سرزنده تر و داراي انرژي بيشتر باشيد. تنفس بد - صبح ها 1 قاشق چاي خوري عسل و دارچين را با آب گرم مخلوط كرده و بنوشيد.
بازدیدکنندگان غیر عضو حق ارسال نظر و پیشنهاد در مورد مطالب این سایت ندارند . برای استفاده از سرویسهای مخصوص کاربران عضو سایت شوید.
فروشگاه لوازم زنبورداری جهانی
فروشگاه لوازم زنبورداری جهانی واقع در شهرستان مرند استان آذربایجان شرقی یکی از مجهزترین فروشگاههای لوازم زنبورداری در منطقه شمال غرب کشور می باشد که در زمینه تولید و عرضه لوازم و تجهیزات و محصولات زنبوداری به صورت عمده و خرده فروشی با زنبوداران عزیز همکاری داشته و توانسته است با پشتکار و بروز رسانی مداوم و تهیه ملزومات زنبوداری درجه یک رضایت زنبوداران عزیز را فراهم آورد.
این فروشگاه توانسته است انواع لوازم زنبوداری تولید داخل و خارجی را برای اولین بار در سطح منطقه و کل ایران عرضه نموده و نمایندگی فروش اکثر تولید کنندگان داخلی را کسب نماید.
این فروشگاه جهت سهولت در خرید و تهیه ملزومات زنبوداری و بروز رسانی اطلاعات زنبوداران اقدام به راه اندازی کاملترین سایت زنبورعسل و فروشگاه لوازم زنبوداری نمموده است.
آدرس :آذربایجان شرقی مرند فروشگاه لوازم زنبوداری جهانی 09144929484
درباره ما
سایت زنبور عسل ایران (لوازم زنبورداری جهانی) از سال 1388 با هدف ترویج و اشتراک گذاری مطالب زنبورداری توسط مدیر سایت مهندس امین جهانی از شهرستان مرند پایه گذاری گردید تا زنبورداران بتوانند در کنار هم از تجربیات یکدیگر استفاده نمایند . امید است با استفاده از مطالب ارائه شده در سایت گامی در جهت مدرنتر شدن صنعت زنبورداری برداشته باشیم.