استفاده از نيشكر در زنبورداري
مدیر انجمن: mellifera
- hosseinkhan
- کاربر ویژه سایت زنبورعسل
- پست: 258
- تاریخ عضویت: چهارشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۰, ۵:۳۱ ب.ظ
- محل اقامت: مازندران/ساری
- تشکر کرده: 36 دفعه
- تشکر شده: 136 دفعه
- تماس:
- ehsanklop
- مدير تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
- پست: 1211
- تاریخ عضویت: دوشنبه ۹ آبان ۱۳۹۰, ۹:۵۷ ب.ظ
- محل اقامت: دزفول
- تشکر کرده: 640 دفعه
- تشکر شده: 1323 دفعه
- تماس:
Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف
hosseinkhan نوشته شده:از دوستان کسی به زنبورا نی شکر داده ؟
سلام
متوجه نشدم . منظور نی شکر خشک هست ؟ همون که کشت میکنن
- hosseinkhan
- کاربر ویژه سایت زنبورعسل
- پست: 258
- تاریخ عضویت: چهارشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۰, ۵:۳۱ ب.ظ
- محل اقامت: مازندران/ساری
- تشکر کرده: 36 دفعه
- تشکر شده: 136 دفعه
- تماس:
Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف
ehsanklop نوشته شده:hosseinkhan نوشته شده:از دوستان کسی به زنبورا نی شکر داده ؟
سلام
متوجه نشدم . منظور نی شکر خشک هست ؟ همون که کشت میکنن
بله.از محصولات نی شکر ، شکر قرمز هست که البته از شکر خودمون گرونتره.از محصولات دیگه نی شکر که من خودم شنیدم و مصرف کردم کف هست که واقعا خیلی شیرینه.
- ehsanklop
- مدير تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
- پست: 1211
- تاریخ عضویت: دوشنبه ۹ آبان ۱۳۹۰, ۹:۵۷ ب.ظ
- محل اقامت: دزفول
- تشکر کرده: 640 دفعه
- تشکر شده: 1323 دفعه
- تماس:
Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف
hosseinkhan نوشته شده:ehsanklop نوشته شده:hosseinkhan نوشته شده:از دوستان کسی به زنبورا نی شکر داده ؟
سلام
متوجه نشدم . منظور نی شکر خشک هست ؟ همون که کشت میکنن
بله.از محصولات نی شکر ، شکر قرمز هست که البته از شکر خودمون گرونتره.از محصولات دیگه نی شکر که من خودم شنیدم و مصرف کردم کف هست که واقعا خیلی شیرینه.
سلام
من شنیدم شکر قهوه ای (همون قرمز) برای زنبور خوب نیست . کف رو نشنیدم .
- froutan1
- کاربر فعال سایت زنبورعسل
- پست: 53
- تاریخ عضویت: دوشنبه ۲ اسفند ۱۳۸۹, ۱۲:۰۰ ق.ظ
- محل اقامت: كرمانشاه
- تشکر کرده: 5 دفعه
- تشکر شده: 70 دفعه
- تماس:
Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف
با سلام خدمت دوستان
دادن شربت قهوه ای (قرمز) و ملاس به زنبور باعث میشه زنبوران بالغ دچار اسهال بشن.
دادن شربت قهوه ای (قرمز) و ملاس به زنبور باعث میشه زنبوران بالغ دچار اسهال بشن.
- jamshid
- کاربر ویژه سایت زنبورعسل
- پست: 545
- تاریخ عضویت: سهشنبه ۲۱ دی ۱۳۸۹, ۱۲:۰۰ ق.ظ
- محل اقامت: مازندران-چالوس
- تشکر کرده: 146 دفعه
- تشکر شده: 956 دفعه
- تماس:
Re: استفاده از نيشكر در زنبورداري
سلام
با تشکر از شما آیا این موضوع پایه علمی داره یا شما تجربه کردید
با تشکر از شما آیا این موضوع پایه علمی داره یا شما تجربه کردید
- mellifera
- مدیر سایت زنبورعسل ایران
- پست: 4166
- تاریخ عضویت: پنجشنبه ۲۵ آذر ۱۳۸۹, ۱۲:۰۰ ق.ظ
- محل اقامت: آذربایجان شرقی-مرند
- تشکر کرده: 4565 دفعه
- تشکر شده: 2800 دفعه
- تماس:
Re: استفاده از نيشكر در زنبورداري
شکر قهوه ای چیست؟
شکر از جمله تولیدات استراتژیک مطرح جهانی و از محصولاتی است که طیف وسیعی از مصرف کنندگان مختلف شامل مصارف خانگی، صنایع غذائی، صنایع داروسازی و غیره را در بر می گیرد که هر کدام نیازمند محصولی با استانداردهای ویژه خود هستند.
تاریخچه شکر قهوه ای در ایران و جهان
تاریخچه شكر قهوه ای تصفیه نشده به اواخر قرن 18 برمی گردد. در آن زمان كه تولید و مصرف شكر سفید شروع شده بود مردم اروپا و برخی از كشورهای آسیائی به خصوص ایران، شكر ناخالص تولید شده را كه اغلب رنگی تیره داشت به عنوان درمان برخی از بیماری ها مصرف می نمودند. بعدها دانشمندان با آنالیز این ماده دریافتند نه تنها چنین ماده ای اثر طبی ندارد بلكه با وجود برخی از میكروارگانیزم های مضر درآن غیر قابل مصرف است و باید تصفیه و استفاده گردد. در این راستا در سال 1900 میلادی یكی از بهترین كتب مربوط به مواد غذائی نوشته شده كه در آن چگونگی خصوصیات شکر قهوه ای (Brown sugar) توضیح داده شده است.
در چند دهه گذشته دانشمندان و قند سازان ماهر توانستند با تركیبی از شكر تصفیه شده طبیعی و لایه نازک از ملاس به تولید نوعی شكر قابل مصرف دست یابند كه شكرقهوه ای نامیده شد. مردم خاورمیانه و آسیا حدود یك دهه پیش با شكر قهوه ای خوراكی که در اروپا تولید گردید آشنا شدند.
تعریف شكر قهوه ای
شكر قهوه ای قابل مصرف از یك تركیب ساكارز (شكرتصفیه شده) كه با مقادیری معین از ملاس به صورت لایه ای نازك برروی ذرات آن نشسته، تهیه شده است. این فرآورده از نظر تجاری دارای طیف وسیعی از تنوع می باشد که شکر قهوه ای شماره ی 1 با رنگ نسبتاً سفید تا شکر قهوه ای شماره ی 15 (تیره ترین رنگ ) با رنگ قهوه ای تیره مشخص می گردد. در این بین شماره های 6 ، 8 ، 10 و 13 از پر مصرف ترین انواع آن می باشد . درصد قند شکرهای مذکور از 95 درصد در شمار? 6 تا 91 درصد در شماره ی 13 و میزان رطوبت آن ها هم بین 2 تا 4 درصد متغیر می باشد. شکر قهوه ای دارای 5/3 درصد (قهوه ای روشن) تا 5/6 درصد (قهوه ای تیره) ملاس می باشد. این محصول به سبب طبیعت رطوبت گیر ملاس آن، مرطوب و معمولا "روان" است. اندازه ذرات آن متنوع بوده و معمولاً از كریستال های شكر سفید كوچكترند. تولیداتی كه به منظور مصارف صنعتی به كار می روند ممكن است دارای دانه های ریزتری باشند كه قطر ذرات آن تقریبا 35/0 میلی متر است.
ارزش غذائی شكر قهوه ای
شکر قهوه ای حاوی املاح مفید کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیماست. صد گرم شکر قهوه ای حاوی حدود 370 کالری است درحالی که در شکر سفید این مقدار به 400 کالری می رسد. با توجه به ساکارز و کالری کمتر در شکر قهوه ای(نسبت به شکر سفید ) مصرف آن توصیه می شود و طبیعت عصاره آن برای سلامت افراد مفید است.
مقایسه شکر قهوه ای و شکر سفید
[TABLE] [TR] [TD]
شرح
[/TD] [TD]
درصد ساکاروز
[/TD] [TD]درصد رطوبت [/TD] [TD]
درصد قندانورت
[/TD] [TD]
املاح
[/TD][/TR] [TR] [TD]
شکر سفید
[/TD] [TD]
99/9
[/TD] [TD]
06/0
[/TD] [TD]
ناچیز
[/TD] [TD]
ناچیز
[/TD][/TR] [TR] [TD]شکر قهوه ای [/TD] [TD]
91-95
[/TD] [TD]2-4 [/TD] [TD]
4-9
[/TD] [TD]
حاوی املاح مفید
کلسیم، منیزیم ، سدیم و پتاسیم
[/TD][/TR][/TABLE]
استاندارد کدکس ( سازمان بین المللی تدوین استاندارد مواد غذایی )
[TABLE] [TR] [TD]
ساکاروز
[/TD] [TD]
خاكستر سولفاته
[/TD] [TD]
اینورت
[/TD] [TD]
كاهش وزن پس از خشك شدن
Loss on drying
[/TD][/TR] [TR] [TD]
%88 <
[/TD] [TD]
%5/3 >
[/TD] [TD]
%12 >
[/TD] [TD]
%5/4 >
[/TD][/TR][/TABLE]
نگهداری شكر قهوه ای
برای جلوگیری از سفت شدن شكر قهوه ای كه دارای حدود 2 درصد رطوبت می باشد آن را در ظروف كاملا بسته ای كه در آن هوا نفوذ نكند قرار داده و بهتر است در یخچالنگهداری شود.
موارد مصرف شكر قهوه ای
شكر قهوه ای علاوه بر مصارف خانگی در شیرینی پزی و به خصوص پخت انواع كیك به ویژه در كشورهای توسعه یافته مصرف فراوانی دارد. این ماده بر حسب كیفیت، مزه، بوی و قوام آن در تركیبات شیر، بستنی، خامه، شیرینی و مخلوط های انواع كیك و بستنی به كار می رود.
در اروپا و امریكا به این نتیجه رسیدند كه شكر قهوه ای برای شیرینی پزی ، مربا، كیكو تارت و پای میوه به مراتب بهتر از شكرسفید می باشد.
این شكر با وجود مقدار شیرینی مطبوع آن دارای انرژی(كالری)كمتری نسبت به شکر سفید است و طعم و بوی آن به لذیذ شدن این فرآورده ها می افزاید.
برخی از انواع شكر قهوه ای كه در اروپا ساخته شده است شامل:
شکر قهوه ای (روشن و تیره): کریستال های شکر پوشیده شده از ملاس با طعم و رنگ طبیعی هستند. وجود ملاس سبب ایجاد رنگ قهوه ای و طعم ملاسی در شکر می شود. شکر قهوه ای تیره نسبت به نوع روشن آن رنگ بیشتر و طعم ملاس بالاتری دارد.
شکر قهوه ای روان: شکر ریز، تقریباً پودری شکل و با رطوبت کمتر از شکر قهوه ای معمولی است.
شکر توربینادو: شکر خامی است که مقداری از ملاس آن شسته شده رنگ بلوند ملایمی دارد و اغلب به همراه چای و قهوه مصرف می گردد.
شکر موسكوادو: یک شکر قهوه ای خاص انگلیسی است که خیلی تیره بوده و طعم قوی ملاس دارد.
شکر دمرارا: رنگ قهوه ای روشن با کریستال های طلائی درشت دارد و با چای، قهوه و غلات داغ مصرف می شود و در بین مردم انگلستان مصرف زیادی دارد.
هریک از انواع شکر قهوه ای دارای خصوصیاتی متفاوت است و در شیرینیپزی و كیك پزی و . . . کاربرد وسیع دارد.
خبری درباره قند حبه ای قهوه ای یا قند خرما
به دنبال توزیع قند حبه ای خرما تحت عنوان قند رژیمی در بازار تهران، مهندس چنگیز اسفندیاری معاون صنایع تبدیلی وزارت جهاد کشاورزی ضمن رد امکان تولید قند حبه ای گفت: قند خرما به صورت مایع تولید می شود. ترکیبات این قند شامل گلوکز و فروکتوز است و نوعی قند مونوساکاریدی شش کربنه است.
وی تصریح کرد: قند خرماقابلیت کریستاله شدن ندارد و قندهایی که به رنگ قهوه ای به نام قند رژیمی خرما در بازار عرضه می شود به طور حتم از خرما تهیه نشده است.
اسفندیاری افزود: قندهای قهوه ای رنگی که با نام قند خرماعرضه می شوند ممکن است از شکر پخت سه بدست آمده باشد. این نوع شکر دارای رنگ قهوه ای است و به طور کامل تصفیه نشده است. اگر چه برای سلامت انسان مضر نیست، اما در مقایسه با قندهای سفید دارای املاح بیشتر همراه با رنگدانه است.
وی خاطر نشان کرد: ممکن است برخی کارخانه های قند سازی پس از ریختن شکر سفید در قالب چند لیوان شیره خرما روی آن پخش کرده و پس از پخش شیره خرما در شکر اقدام به برش به صورت حبه ای کنند که به طور حتم محصول به دست آمده با قند رژیمی خرما کاملا متفاوت است.
معاون صنایع تبدیلی وزارت جهاد کشاورزی گفت: قند رژیمی خرما نیز دارای خاصیت چاق کنندگی است و هر یک گرم آن 4 کیلوکالری انرژی تولید می کند.
گردآوری: معصومه آیت اللهی- کارشناس تبیان
منابع:
شرکت قند نقش جهان
موج اسلامی
شکر از جمله تولیدات استراتژیک مطرح جهانی و از محصولاتی است که طیف وسیعی از مصرف کنندگان مختلف شامل مصارف خانگی، صنایع غذائی، صنایع داروسازی و غیره را در بر می گیرد که هر کدام نیازمند محصولی با استانداردهای ویژه خود هستند.
تاریخچه شکر قهوه ای در ایران و جهان
تاریخچه شكر قهوه ای تصفیه نشده به اواخر قرن 18 برمی گردد. در آن زمان كه تولید و مصرف شكر سفید شروع شده بود مردم اروپا و برخی از كشورهای آسیائی به خصوص ایران، شكر ناخالص تولید شده را كه اغلب رنگی تیره داشت به عنوان درمان برخی از بیماری ها مصرف می نمودند. بعدها دانشمندان با آنالیز این ماده دریافتند نه تنها چنین ماده ای اثر طبی ندارد بلكه با وجود برخی از میكروارگانیزم های مضر درآن غیر قابل مصرف است و باید تصفیه و استفاده گردد. در این راستا در سال 1900 میلادی یكی از بهترین كتب مربوط به مواد غذائی نوشته شده كه در آن چگونگی خصوصیات شکر قهوه ای (Brown sugar) توضیح داده شده است.
در چند دهه گذشته دانشمندان و قند سازان ماهر توانستند با تركیبی از شكر تصفیه شده طبیعی و لایه نازک از ملاس به تولید نوعی شكر قابل مصرف دست یابند كه شكرقهوه ای نامیده شد. مردم خاورمیانه و آسیا حدود یك دهه پیش با شكر قهوه ای خوراكی که در اروپا تولید گردید آشنا شدند.
تعریف شكر قهوه ای
شكر قهوه ای قابل مصرف از یك تركیب ساكارز (شكرتصفیه شده) كه با مقادیری معین از ملاس به صورت لایه ای نازك برروی ذرات آن نشسته، تهیه شده است. این فرآورده از نظر تجاری دارای طیف وسیعی از تنوع می باشد که شکر قهوه ای شماره ی 1 با رنگ نسبتاً سفید تا شکر قهوه ای شماره ی 15 (تیره ترین رنگ ) با رنگ قهوه ای تیره مشخص می گردد. در این بین شماره های 6 ، 8 ، 10 و 13 از پر مصرف ترین انواع آن می باشد . درصد قند شکرهای مذکور از 95 درصد در شمار? 6 تا 91 درصد در شماره ی 13 و میزان رطوبت آن ها هم بین 2 تا 4 درصد متغیر می باشد. شکر قهوه ای دارای 5/3 درصد (قهوه ای روشن) تا 5/6 درصد (قهوه ای تیره) ملاس می باشد. این محصول به سبب طبیعت رطوبت گیر ملاس آن، مرطوب و معمولا "روان" است. اندازه ذرات آن متنوع بوده و معمولاً از كریستال های شكر سفید كوچكترند. تولیداتی كه به منظور مصارف صنعتی به كار می روند ممكن است دارای دانه های ریزتری باشند كه قطر ذرات آن تقریبا 35/0 میلی متر است.
ارزش غذائی شكر قهوه ای
شکر قهوه ای حاوی املاح مفید کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیماست. صد گرم شکر قهوه ای حاوی حدود 370 کالری است درحالی که در شکر سفید این مقدار به 400 کالری می رسد. با توجه به ساکارز و کالری کمتر در شکر قهوه ای(نسبت به شکر سفید ) مصرف آن توصیه می شود و طبیعت عصاره آن برای سلامت افراد مفید است.
مقایسه شکر قهوه ای و شکر سفید
[TABLE] [TR] [TD]
شرح
[/TD] [TD]
درصد ساکاروز
[/TD] [TD]درصد رطوبت [/TD] [TD]
درصد قندانورت
[/TD] [TD]
املاح
[/TD][/TR] [TR] [TD]
شکر سفید
[/TD] [TD]
99/9
[/TD] [TD]
06/0
[/TD] [TD]
ناچیز
[/TD] [TD]
ناچیز
[/TD][/TR] [TR] [TD]شکر قهوه ای [/TD] [TD]
91-95
[/TD] [TD]2-4 [/TD] [TD]
4-9
[/TD] [TD]
حاوی املاح مفید
کلسیم، منیزیم ، سدیم و پتاسیم
[/TD][/TR][/TABLE]
استاندارد کدکس ( سازمان بین المللی تدوین استاندارد مواد غذایی )
[TABLE] [TR] [TD]
ساکاروز
[/TD] [TD]
خاكستر سولفاته
[/TD] [TD]
اینورت
[/TD] [TD]
كاهش وزن پس از خشك شدن
Loss on drying
[/TD][/TR] [TR] [TD]
%88 <
[/TD] [TD]
%5/3 >
[/TD] [TD]
%12 >
[/TD] [TD]
%5/4 >
[/TD][/TR][/TABLE]
نگهداری شكر قهوه ای
برای جلوگیری از سفت شدن شكر قهوه ای كه دارای حدود 2 درصد رطوبت می باشد آن را در ظروف كاملا بسته ای كه در آن هوا نفوذ نكند قرار داده و بهتر است در یخچالنگهداری شود.
موارد مصرف شكر قهوه ای
شكر قهوه ای علاوه بر مصارف خانگی در شیرینی پزی و به خصوص پخت انواع كیك به ویژه در كشورهای توسعه یافته مصرف فراوانی دارد. این ماده بر حسب كیفیت، مزه، بوی و قوام آن در تركیبات شیر، بستنی، خامه، شیرینی و مخلوط های انواع كیك و بستنی به كار می رود.
در اروپا و امریكا به این نتیجه رسیدند كه شكر قهوه ای برای شیرینی پزی ، مربا، كیكو تارت و پای میوه به مراتب بهتر از شكرسفید می باشد.
این شكر با وجود مقدار شیرینی مطبوع آن دارای انرژی(كالری)كمتری نسبت به شکر سفید است و طعم و بوی آن به لذیذ شدن این فرآورده ها می افزاید.
برخی از انواع شكر قهوه ای كه در اروپا ساخته شده است شامل:
شکر قهوه ای (روشن و تیره): کریستال های شکر پوشیده شده از ملاس با طعم و رنگ طبیعی هستند. وجود ملاس سبب ایجاد رنگ قهوه ای و طعم ملاسی در شکر می شود. شکر قهوه ای تیره نسبت به نوع روشن آن رنگ بیشتر و طعم ملاس بالاتری دارد.
شکر قهوه ای روان: شکر ریز، تقریباً پودری شکل و با رطوبت کمتر از شکر قهوه ای معمولی است.
شکر توربینادو: شکر خامی است که مقداری از ملاس آن شسته شده رنگ بلوند ملایمی دارد و اغلب به همراه چای و قهوه مصرف می گردد.
شکر موسكوادو: یک شکر قهوه ای خاص انگلیسی است که خیلی تیره بوده و طعم قوی ملاس دارد.
شکر دمرارا: رنگ قهوه ای روشن با کریستال های طلائی درشت دارد و با چای، قهوه و غلات داغ مصرف می شود و در بین مردم انگلستان مصرف زیادی دارد.
هریک از انواع شکر قهوه ای دارای خصوصیاتی متفاوت است و در شیرینیپزی و كیك پزی و . . . کاربرد وسیع دارد.
خبری درباره قند حبه ای قهوه ای یا قند خرما
به دنبال توزیع قند حبه ای خرما تحت عنوان قند رژیمی در بازار تهران، مهندس چنگیز اسفندیاری معاون صنایع تبدیلی وزارت جهاد کشاورزی ضمن رد امکان تولید قند حبه ای گفت: قند خرما به صورت مایع تولید می شود. ترکیبات این قند شامل گلوکز و فروکتوز است و نوعی قند مونوساکاریدی شش کربنه است.
وی تصریح کرد: قند خرماقابلیت کریستاله شدن ندارد و قندهایی که به رنگ قهوه ای به نام قند رژیمی خرما در بازار عرضه می شود به طور حتم از خرما تهیه نشده است.
اسفندیاری افزود: قندهای قهوه ای رنگی که با نام قند خرماعرضه می شوند ممکن است از شکر پخت سه بدست آمده باشد. این نوع شکر دارای رنگ قهوه ای است و به طور کامل تصفیه نشده است. اگر چه برای سلامت انسان مضر نیست، اما در مقایسه با قندهای سفید دارای املاح بیشتر همراه با رنگدانه است.
وی خاطر نشان کرد: ممکن است برخی کارخانه های قند سازی پس از ریختن شکر سفید در قالب چند لیوان شیره خرما روی آن پخش کرده و پس از پخش شیره خرما در شکر اقدام به برش به صورت حبه ای کنند که به طور حتم محصول به دست آمده با قند رژیمی خرما کاملا متفاوت است.
معاون صنایع تبدیلی وزارت جهاد کشاورزی گفت: قند رژیمی خرما نیز دارای خاصیت چاق کنندگی است و هر یک گرم آن 4 کیلوکالری انرژی تولید می کند.
گردآوری: معصومه آیت اللهی- کارشناس تبیان
منابع:
شرکت قند نقش جهان
موج اسلامی
- mellifera
- مدیر سایت زنبورعسل ایران
- پست: 4166
- تاریخ عضویت: پنجشنبه ۲۵ آذر ۱۳۸۹, ۱۲:۰۰ ق.ظ
- محل اقامت: آذربایجان شرقی-مرند
- تشکر کرده: 4565 دفعه
- تشکر شده: 2800 دفعه
- تماس:
Re: استفاده از نيشكر در زنبورداري
تفاوت شکر سفید و شکر قهوه ای در چیست؟
شکر قهوه ای برخلاف شکرهای رژیمی حاوی مقداری آب است. به همین دلیل رنگ و بافت ایجاد شده در کیک و شیرینی بهتر از شیرینی های تهیه شده با شکر سفید است.
به گزارش افکارنیوز، کام مهمان هایتان قرار است با شیرینی هایی که با شکر قهوه ای تهیه شده شیرین شود یا شیرینی های تهیه شده با شکر سفید؟ اصلاً تفاوتی بین این دو نوع شکر وجود دارد؟ مهمتر اینکه اصلاً می توان با شکر قهوه ای هم شیرینی درست کرد؟ اول از همه اصلی ترین تفاوت این دو نوع شکر در رنگ آنهاست. هر دو این شکرها از «نیشکر» تهیه می شوند اما رنگ قهوه ای شکر قهوه ای به دلیل اضافه کردن «مِلاس» یا «مُلاس» به شکر سفید، بعد از فراوری اولیه است. ملاس، باقیمانده شربت حاصل از تصفیه شکرتهیه شده از «چغندر قند» و «نیشکر» است. این عصاره غلیظ، تیره و چسبناک است. در کشور ما ملاس صرفتهیه الکل، سرکه و یا علوفه دام می شود. برای تهیه شکر قهوه ای، ۵ تا ۱۰ درصد ملاس دوباره به شکر سفید اضافه می شود.
تفاوت در کالری
کالری این دو نوع شکر متفاوت است. هر قاشق چایخوری شکر قهوه ای حاوی ۱۶ و هر قاشق چایخوری شکر سفید حاوی ۱۷ کیلوکالری انرژی است.
ارزش غذایی
تفاوت عمده در ارزش غذایی این دو نوع محصول است. دلیل آن هم اضافه شدن ملاس به شکر قهوه ای است. با اضافه شدن ملاس، شکر قهوه ای حاوی «آهن»، «پتاسیم»، «منیزیم» و «کلسیم» خواهد شد. شکر سفید حاوی هیچ یک از این ترکیب ها نیست اما از آنجا که مقدار این ترکیب ها در شکر قهوه ای بسیار کم است، بنابراین نمی توان گفت ارزش غذایی شکر قهوه ای بالاتر از شکر سفید است اما اضافه شدن ملاس کیفیت شکر قهوه ای را برای «شیرینی پزی» افزایش می دهد.
ترکیب ها
یکی از دلایل تفاوت در میزان کالری شکر قهوه ای و سفید وجود «آب» در شکر قهوه ای است. البته میزان این ترکیب ها به ویژه آب موجود در شکر قهوه ای، بسته به فرایند تولید متفاوت است.
برخی ویژگی های تغذیه ای
گروهی از متخصصان تغذیه، تفاوتی بین این دو شکر از نظر ارزش غذایی نمی بینند و معتقدند با وجود اضافه شدن ملاس به شکر خام، به دلیل پایین بودن درصد ترکیب ای مفید ملاس، تفاوتی در ارزش غذایی شکر قهوه ای ایجاد نمی شود. اما گروهی دیگر خلاف این نظر را دارند و به این نکته ها اشاره می کنند.
ـ جذب بالاتر: به دلیل اضافه شدن ملاس به شکر خام، امکان هضم آن افزایش می یابد.
ـ بهبود گردش خون: آهن و آب موجود در شکر قهوه ای به گردن بهتر خون کمک می کند. کیفیت گلوکز شکر قهوه ای بالاتر از سفید است.
ـ کنترل نفخ: ملاس اضافه شده به شکر خام به دلیل آبی که دارد سبک تر بوده و مانع نفخ می شود.
رنگ و بافت بی نظیر
شکر قهوه ای برخلاف شکرهای رژیمی حاوی مقداری آب است. به همین دلیل رنگ و بافت ایجاد شده در کیک و شیرینی بهتر از شیرینی های تهیه شده با شکر سفید است. این ویژگی یکی از مهمترین ویژگی های شکر قهوه ای در مقایسه با دیگر شکرهاست. شکر قهوه ای در دو رنگ «تیره» (دارک) و کمی روشن (لایت) در دسترس است. رنگ کارامل تهیه شده از آن بسیار خوشرنگ است و رنگ کاراملی بسیار زیبایی به شیرینی می دهد.
بهترین شیوه استفاده
برای آنکه بهتر بتوان از شکر قهوه ای استفاده کرد به این نکته ها دقت کنید:
ـ پودر: شکر قهوه ای را پودر کنید و به جای قند یا شکر سفید برای تهیه شیرینی به ویژه شیرینی خشک استفاده کنید. به این ترتیب بافت بهتری ایجاد می شود.
ـ ذوب کردن: شکر قهوه ای را با ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری آب همراه با ۲ قاشق آبلیمو مخلوط کنید و به آرامی حرارت دهید تا شکر آب شود. به این ترتیب شکر، شکرک نمی زند.
ـ کارامل: ذوب شده شکر قهوه ای را با خامه مخلوط کنید و برای تزئین بستنی یا دسرها از آن استفاده کنید. یادمان باشد درباره استفاده از شکر قهوه ای در شیرینی پزی به دو نکته دقت کنید:
۱. بستن در جعبه شیرینی: اگر شیرینی با شکر قهوه ای تهیه شده باشد، پس از باز کردن در شیرینی آن را در جای مرطوب نگهداری کنید تا شیرینی به «کلوخ سفت» تبدیل نشود. شیرینی های خانگی را نیز در ظروف در بسته نگهداری کنید.
۲. برای دیابتی ها نیست: کالری شکر قهوه ای به نسبت سفید پایین است اما شکر «رژیمی نیست» بنابراین، این شیرینی ها فقط «کم کالری» است و مصرف آن برای افراد مبتلا به دیابت مناسب نیست.
منبع: http://www.qazvinsugar.com/?type=dynamic&lang=1&id=251
شکر قهوه ای برخلاف شکرهای رژیمی حاوی مقداری آب است. به همین دلیل رنگ و بافت ایجاد شده در کیک و شیرینی بهتر از شیرینی های تهیه شده با شکر سفید است.
به گزارش افکارنیوز، کام مهمان هایتان قرار است با شیرینی هایی که با شکر قهوه ای تهیه شده شیرین شود یا شیرینی های تهیه شده با شکر سفید؟ اصلاً تفاوتی بین این دو نوع شکر وجود دارد؟ مهمتر اینکه اصلاً می توان با شکر قهوه ای هم شیرینی درست کرد؟ اول از همه اصلی ترین تفاوت این دو نوع شکر در رنگ آنهاست. هر دو این شکرها از «نیشکر» تهیه می شوند اما رنگ قهوه ای شکر قهوه ای به دلیل اضافه کردن «مِلاس» یا «مُلاس» به شکر سفید، بعد از فراوری اولیه است. ملاس، باقیمانده شربت حاصل از تصفیه شکرتهیه شده از «چغندر قند» و «نیشکر» است. این عصاره غلیظ، تیره و چسبناک است. در کشور ما ملاس صرفتهیه الکل، سرکه و یا علوفه دام می شود. برای تهیه شکر قهوه ای، ۵ تا ۱۰ درصد ملاس دوباره به شکر سفید اضافه می شود.
تفاوت در کالری
کالری این دو نوع شکر متفاوت است. هر قاشق چایخوری شکر قهوه ای حاوی ۱۶ و هر قاشق چایخوری شکر سفید حاوی ۱۷ کیلوکالری انرژی است.
ارزش غذایی
تفاوت عمده در ارزش غذایی این دو نوع محصول است. دلیل آن هم اضافه شدن ملاس به شکر قهوه ای است. با اضافه شدن ملاس، شکر قهوه ای حاوی «آهن»، «پتاسیم»، «منیزیم» و «کلسیم» خواهد شد. شکر سفید حاوی هیچ یک از این ترکیب ها نیست اما از آنجا که مقدار این ترکیب ها در شکر قهوه ای بسیار کم است، بنابراین نمی توان گفت ارزش غذایی شکر قهوه ای بالاتر از شکر سفید است اما اضافه شدن ملاس کیفیت شکر قهوه ای را برای «شیرینی پزی» افزایش می دهد.
ترکیب ها
یکی از دلایل تفاوت در میزان کالری شکر قهوه ای و سفید وجود «آب» در شکر قهوه ای است. البته میزان این ترکیب ها به ویژه آب موجود در شکر قهوه ای، بسته به فرایند تولید متفاوت است.
برخی ویژگی های تغذیه ای
گروهی از متخصصان تغذیه، تفاوتی بین این دو شکر از نظر ارزش غذایی نمی بینند و معتقدند با وجود اضافه شدن ملاس به شکر خام، به دلیل پایین بودن درصد ترکیب ای مفید ملاس، تفاوتی در ارزش غذایی شکر قهوه ای ایجاد نمی شود. اما گروهی دیگر خلاف این نظر را دارند و به این نکته ها اشاره می کنند.
ـ جذب بالاتر: به دلیل اضافه شدن ملاس به شکر خام، امکان هضم آن افزایش می یابد.
ـ بهبود گردش خون: آهن و آب موجود در شکر قهوه ای به گردن بهتر خون کمک می کند. کیفیت گلوکز شکر قهوه ای بالاتر از سفید است.
ـ کنترل نفخ: ملاس اضافه شده به شکر خام به دلیل آبی که دارد سبک تر بوده و مانع نفخ می شود.
رنگ و بافت بی نظیر
شکر قهوه ای برخلاف شکرهای رژیمی حاوی مقداری آب است. به همین دلیل رنگ و بافت ایجاد شده در کیک و شیرینی بهتر از شیرینی های تهیه شده با شکر سفید است. این ویژگی یکی از مهمترین ویژگی های شکر قهوه ای در مقایسه با دیگر شکرهاست. شکر قهوه ای در دو رنگ «تیره» (دارک) و کمی روشن (لایت) در دسترس است. رنگ کارامل تهیه شده از آن بسیار خوشرنگ است و رنگ کاراملی بسیار زیبایی به شیرینی می دهد.
بهترین شیوه استفاده
برای آنکه بهتر بتوان از شکر قهوه ای استفاده کرد به این نکته ها دقت کنید:
ـ پودر: شکر قهوه ای را پودر کنید و به جای قند یا شکر سفید برای تهیه شیرینی به ویژه شیرینی خشک استفاده کنید. به این ترتیب بافت بهتری ایجاد می شود.
ـ ذوب کردن: شکر قهوه ای را با ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری آب همراه با ۲ قاشق آبلیمو مخلوط کنید و به آرامی حرارت دهید تا شکر آب شود. به این ترتیب شکر، شکرک نمی زند.
ـ کارامل: ذوب شده شکر قهوه ای را با خامه مخلوط کنید و برای تزئین بستنی یا دسرها از آن استفاده کنید. یادمان باشد درباره استفاده از شکر قهوه ای در شیرینی پزی به دو نکته دقت کنید:
۱. بستن در جعبه شیرینی: اگر شیرینی با شکر قهوه ای تهیه شده باشد، پس از باز کردن در شیرینی آن را در جای مرطوب نگهداری کنید تا شیرینی به «کلوخ سفت» تبدیل نشود. شیرینی های خانگی را نیز در ظروف در بسته نگهداری کنید.
۲. برای دیابتی ها نیست: کالری شکر قهوه ای به نسبت سفید پایین است اما شکر «رژیمی نیست» بنابراین، این شیرینی ها فقط «کم کالری» است و مصرف آن برای افراد مبتلا به دیابت مناسب نیست.
منبع: http://www.qazvinsugar.com/?type=dynamic&lang=1&id=251
- faraz
- کاربر فعال سایت زنبورعسل
- پست: 77
- تاریخ عضویت: چهارشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۱, ۲:۵۶ ق.ظ
- محل اقامت: zandgan
- تشکر کرده: 132 دفعه
- تشکر شده: 77 دفعه
- تماس:
Re: استفاده از نيشكر در زنبورداري
آقای جهانی سلام .آقا شرمنده.بنده در تایپ کلمه قهوه ای حرف ه را انداخته بودم.بخاطر همین در جستجو در سایت مطلبی نیافتم. از راهنمایی شما ممنون.
- mahdi1
- کاربر ویژه سایت زنبورعسل
- پست: 243
- تاریخ عضویت: یکشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۲, ۹:۵۳ ب.ظ
- تشکر کرده: 107 دفعه
- تشکر شده: 86 دفعه
- تماس:
Re: استفاده از نيشكر در زنبورداري
با سلام
به علت پیدا نکردن این نوع شکر استفاده نکردم
به علت پیدا نکردن این نوع شکر استفاده نکردم
باید دنیا را کمی بهتر از آنچه تحویل گرفته ای ؛ تحویل دهی ...
خواه با فرزندی خوب ...
خواه با باغچه ای سرسبز ...
خواه با اندکی بهبود شرایط اجتماعی ...
و اینکه بدانی ...
حتی فقط یک نفر با بودن تو ساده تر نفس کشیده است .
این یعنی تو موفق شده ای!
خواه با فرزندی خوب ...
خواه با باغچه ای سرسبز ...
خواه با اندکی بهبود شرایط اجتماعی ...
و اینکه بدانی ...
حتی فقط یک نفر با بودن تو ساده تر نفس کشیده است .
این یعنی تو موفق شده ای!
چه کسی حاضر است؟
کاربران حاضر در این انجمن: Bing [Bot] و 2 مهمان