زنبور عسل، حشره ای مفید و درمانگر
اصفهان - زنبور عسل، حشره ای مفید و از جمله مخلوقاتی است كه در قرآن و احادیث به دیده درمانگر بیماریها به آن اشاره و نگاه شده است.
به گزارش ایرنا، این حشره متعلق به قاره های قدیم، بویژه مناطق گرم آسیا است
كه دارای نژادهای متداول و مهمی شامل نژاد ایتالیایی، نژاد كارنیولان (نواحی جنوبی آلپ در اتریش و شمال بالكان و یوگسلاوی) و نژاد ایرانی است.
بعضی محققان نژاد ایرانی را 'پرسیكا' و 'ایرنیكا' می نامند، اما در دانشگاه بن (آلمان) این نژاد، 'مِدا' نامیده شده كه این اسم از سلسله پادشاهان ماد گرفته شده است.
نژاد ایرانی زنبور عسل در كوههای البرز و ایران مركزی گسترش یافته است كه تمایل به نیش زنی، بچه دادن و جمع آوری بره موم در آنها زیاد است.
در عین حال ماده خوراكی این حشره مفید، عسل است كه برای همه ذائقه ها مفید، كالری زا، غنی و انرژی بخش است.
'ابوعلی سینا' در كتاب قانون خود دهها نسخه برای فواید عسل و موم ذكر كرده است و مصرف این ماده خوراكی را موجب جاودان شدن جوانی می داند.
در كتب پزشكی نیز عسل برای درمان زخمهای چركی، اختلالات دهان است و زیاد شدن ادرار مؤثر است.
این ماده خوراكی همچنین دردهای شكم و سرفه را كاهش، گزیدگی مار، دردهای دستگاه تنفس وهر درد مفصلی را تسكین و خستگی عمومی واحساس سرما را رفع و مقاومت بدن را افزایش میدهد.
عسل به عنوان دارو هیچ اثر سوعارضه یا بیماری را به دنبال ندارد، مگر آن كه فقط حساسیت های محدودی را به وجود بیاورد.
كارشناسان صنایع غذایی در نهمین نمایشگاه صنایع غذایی، فست فودها و خدمات وابسته در اصفهان، دو ویژگی خوشبویی و خوشرنگی را از جمله نشانه های مرغوبیت عسل می دانند.
آنها بر این باورند: عسل با رطوبت كمتر از ۱۸ درصد مرغوب است، چرا كه رطوبت بالاتر عسل میتواند بر روی تخمیر آن موثر باشد.
عضو هیات علمی دانشكده كشاورزی عصر شنبه در این زمینه به ایرنا گفت: روش های مرسوم در فرهنگ عمومی برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی، پشتوانه علمی ندارد.
'شهاب قاضی' افزود: عسل به شدت تحت تاثیر شرایط محیطی قرار میگیرد، به این ترتیب كه در محیط سرد، چسبنده و سفت و در محیط گرم، روان میشود، زیرا رطوبت موجود در آن به راحتی تحت تاثیر رطوبت هوا قرار میگیرد.
وی به خریداران عسل توصیه كرد: حتیالامكان عسل را از فروشگاههای معتبر خریدای كنند، بخصوص فروشگاههایی كه خود، زنبوردار هستند و عسل تولیدی خود را ارایه میدهند.
كارشناسان با اشاره به دیگر راههای تشخیص عسل اصل از تقلبی می گویند: اگر یك قاشق عسل را در آب سرد هم بزنیم، چنانچه حل شد عسل تقلبی و در غیر اینصورت نشانه خالص بودن عسل است.
آنها همچنین توصیه می كنند كه عسل در ظروف شیشه ای و پلاستیكی می بایست نگهداری شود زیرا نگهداری عسل در ظروف فلزی، سبب تغییر طعم و مزه این ماده خوراكی در مدت زمان كوتاهی می شود.
در این میان دكتر 'رویا كیمیایی' متخصص تغذیه در مورد خاصیت درمانی عسل گفت: عسل به علت تركیبات قندی كه در ساختمان خود دارد و به ویژه آنتی اكسیدان موجود در آن تأثیر بسزایی بر روی عملكرد قلب و تقویت آن دارد.
وی افزود: عسل از انسداد عروق جلوگیری كرده و باعث از بین رفتن چربیهای زیانآور اطراف قلب شود.
وی اظهار داشت: عسل بدلیل داشتن اسیدفورمیك در رفع دردهای مزمن روده مؤثر بوده و مهمترین خاصیت آن ضدمیكروب بودن این ماده غذایی است.
به گفته وی، این ماده حاوی آنتیاكسیدان و آنزیم دیاستاز است و سبب رفع یبوست میشود.
كیمیایی خاطرنشان كرد: به علاوه مصرف شربت عسل در فصل گرما با كمی آبلیموی تازه سبب رفع گرمازدگی شود.
وی افزود: مصرف عسل در ماههای اول بارداری موجب سقط جنین میشود، اما در ماههای آخر موجب تقویت جنین شده و به مادر كمك میكند تا زایمان آسانتری داشته باشد.
به گفته وی، عسل در كسانی كه دچار كماشتهایی هستند مناسب است و در افراد چاق مصرف بیش از اندازه در رژیم غذایی سبب اضافه وزن آنها میشود.
دكتر كیمیایی در مورد خطرات مصرف عسل در بعضی از بیماریها مانند دیابت گفت: به همان اندازه كه مصرف قند ضرر دارد، مصرف عسل هم در دیابت نوع شیرین خطرناك است اما به دلیل وجود فروكتوز كه سلولهای بدن به آن نیاز دارد، بهتر است كمی عسل را به عنوان جایگزین قند در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهند.
وی به مبتلایان زخم معده و یا بیماران گوارشی توصیه كرد كه بهتر است عسل را به عنوان جایگزین قند مصرفی روزانه خود قرار دهند زیرا این ماده به روند بهبودشان كمك میكند.
وی، خاصیت ضدكمخونی و آرامبخشی را از دیگر خاصیت های درمانی این ماده خوراكی برشمرد.
دكتر 'محمدرضا درخشان' عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلیسینا نیز در ارتباط با اثر تابش نور خورشید و حرارت دادن روی عسل گفت: با توجه به اینكه گرما و و به خصوص اشعه آفتاب بر هر مادهای غذایی اثر منفی دارد و رنگ و مزه آن را تغییر میدهد، عسل هم از این قاعده مستثنی نیست و سادهترین تأثیر آن كمرنگ شدن عسل می شود.
وی، همچنین در مورد مصرف عسل در نوزادان و كودكان گفت: عسل با تمام خواصی كه دارد، بهتر است مصرف آن برای كودكان یك تا چهار سال با احتیاط بیشتری صورت گیرد زیرا مسمومیتی با عنوان 'بوتولیسم' ایجاد می كند.
نهمین نمایشگاه تخصصی صنایع غذایی، فست فودها و خدمات وابسته با حضور بیش از 60 شركت از استانهای اصفهان، تهران، خراسان رضوی، چهارمحال و بختیاری و البرز از چهارم تا هفتم اسفندماه در محل نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان واقع در پل شهرستان برگزار می شود.
در این نمایشگاه انواع صنایع چاپ و بسته بندی محصولات، انواع محصولات غذایی شامل كنسروها، فرآوری و بسته بندی سبزیجات، تولید انواع روغن های خوراكی و نباتی، غذاهای آماده و نیمه آماده، یخچال ها، كارخانجات تولید قند و شكر، تهیه، توزیع و بسته بندی زعفران، انواع مواد پروتیینی، پیش غذاها و لبنی در مساحت سه هزار و 500 مترمربع از ساعت 15 تا 21 برای بازدید عموم به نمایش گذاشته شده است.
بازدیدکنندگان غیر عضو حق ارسال نظر و پیشنهاد در مورد مطالب این سایت ندارند . برای استفاده از سرویسهای مخصوص کاربران عضو سایت شوید.
فروشگاه لوازم زنبورداری جهانی
فروشگاه لوازم زنبورداری جهانی واقع در شهرستان مرند استان آذربایجان شرقی یکی از مجهزترین فروشگاههای لوازم زنبورداری در منطقه شمال غرب کشور می باشد که در زمینه تولید و عرضه لوازم و تجهیزات و محصولات زنبوداری به صورت عمده و خرده فروشی با زنبوداران عزیز همکاری داشته و توانسته است با پشتکار و بروز رسانی مداوم و تهیه ملزومات زنبوداری درجه یک رضایت زنبوداران عزیز را فراهم آورد.
این فروشگاه توانسته است انواع لوازم زنبوداری تولید داخل و خارجی را برای اولین بار در سطح منطقه و کل ایران عرضه نموده و نمایندگی فروش اکثر تولید کنندگان داخلی را کسب نماید.
این فروشگاه جهت سهولت در خرید و تهیه ملزومات زنبوداری و بروز رسانی اطلاعات زنبوداران اقدام به راه اندازی کاملترین سایت زنبورعسل و فروشگاه لوازم زنبوداری نمموده است.
آدرس :آذربایجان شرقی مرند فروشگاه لوازم زنبوداری جهانی 09144929484
درباره ما
سایت زنبور عسل ایران (لوازم زنبورداری جهانی) از سال 1388 با هدف ترویج و اشتراک گذاری مطالب زنبورداری توسط مدیر سایت مهندس امین جهانی از شهرستان مرند پایه گذاری گردید تا زنبورداران بتوانند در کنار هم از تجربیات یکدیگر استفاده نمایند . امید است با استفاده از مطالب ارائه شده در سایت گامی در جهت مدرنتر شدن صنعت زنبورداری برداشته باشیم.