خبرگزاري موج - معاون تشخيص و درمان سازمان دامپزشکي گفت: تا کنون هيچمجوزي براي ورود عسل از چين به ايران صادر نشده و واردات رسمي اين محصول بهکشور وجود ندارد.
محسن مشکوة، معاون تشخيص و درمان سازمان دامپزشکي و متخصص بهداشت گوشت، تخممرغ و عسل در گفتگو با خبرنگار موج به اعلام اين مطلب اظهار داشت: تا کنونگزارشي در خصوص ورود غير رسمي عسل از چين توسط اين سازمان دريافت نشدهاست. وي در پاسخ به سئوالي در خصوص نحوه تشخيص کيفيت عسل، تصريح کرد: هر محصولي داراي برچسب و مکان فروش خاصي است. مشکوة ادامه داد: مکان عرضه محصولات پروتئيني به ويژه عسل بسيار مهم است. متخصصبهاشت گوشت، تخم مرغ و عسل افزود: زماني که کالايي را از يک وانت بارخريداري مي کنيم که نه رسميت داشته و نه جايگاه و تابلو شناخته شده ايدارد، به طور حتم از نظر سلامتي نيز قابل قبول نيست. وي گفت: خريد عسلاز فروشگاه هاي زنجيره اي داراي نام و نشان و مراکز مجازي که پروانه فروشمحصولات پروتئيني را دارند، به دليل کنترل و نظارت دستگاه هاي متولي، مطمئنترين راه در رابطه با اطمينان سلامت اين محصول است. معاون تشخيص ودرمان سازمان دامپزشکي اظهار داشت: برچسب روي محصول نيز نشان دهنده تاريختوليد، مکان توليد و احتمالا شهدهاي مورد استفاده زنبور است. وي افزود: اين برچسب اطلاعات کاملي در رابطه با توليد عسل در اختيار مصرف کننده قرار مي دهد. مشکوةزمان نگهداري عسل در مقايسه با ساير مواد پروتئيني را طولاني مدت تر دانستو افزود: اين ماده پروتئيني اگر در شرايط مناسب نگهداري شود، تا دو سالکيفيت خود را حفظ خواهد کرد. وي عسل را داراي طيف هاي رنگي متفاوت اعلامکرد و گفت: رنگ عسل طبيعي از زرد کهربايي تا قهوه اي تيره متغير بوده کهاين رنگ ملاک کيفيت محصول نيست و به سليقه خريدار بستگي دارد. معاون تشخيص و درمان سازمان دامپزشکي اضافه کرد: رنگ عسل بستگي مستقيم به محل توليد و شهد مورد استفاده زنبور دارد. ويقوام عسل را يکي از فاکتورهاي موثر در رابطه با اين محصول دانست و تصريحکرد: عسل نبايد خيلي آبکي و يا سفت باشد و با غلظت متعارف قابليت جابجاييبا قاشق را داشته باشد.
عسل طبيعي هم شکرک مي زند
مشکوة اظهار داشت: شکرک زدن عسل نشانه اي براي تشخيص طبيعي بودن اين محصول نيست. وي افزود: حتي عسل هاي طبيعي نيز در شرايطي ممکن است شکرک بزند. معاونتشخيص و درمان سازمان دامپزشکي ابراز داشت: عسل حاوي مقادير زيادي ازگلوکز، فروکتوز و ساکاروز است و اگر اين قندها مدت زماني در دماي معموليبماند، ممکن است شکرک بزنند. وي خاطر نشان ساخت: عسل هايي که در کارگاههاي توليد عسل بسته بندي مي شوند، به دليل تحمل حرارت ملايمي که در کارگاهبراي روان سازي عسل و تسهيل در عبور از صافي ها به آن وارد مي کنند، هيچگاه شکرک نمي زنند. مشکوة افزود: با دريافت حرارت بسيار ملايم در کارگاههاي بسته بندي عسل، مخمر داخل اين ماده مغذي غير فعال شده و مانع از ايجادشکرک در آن مي شود. وي با اشاره به وجود انواع مختلف بسته بندي عسل بهشکل شان، بسته بندي هايي که بخشي از شان را به همراه دارد و قوطي هايپلاستيکي و شيشه اي تاکيد کرد: عسل صاف شده، بايد به طور کامل شفاف باشد. معاون تشخيص و درمان سازمان دامپزشکي ادامه داد: عسل صاف شده بايد عاري از هر جسم خارجي نظير موم و ساير مواد ديگر مورد انتظار باشد.
راهکارهاي تشخيص عسل طبيعي از غير طبيعي
مشکوةدر رابطه با نحوه تشخيص عسل طبيعي از غير طبيعي تصريح کرد: اگر يک عسلطبيعي را بوسيله قاشق به داخل ليوان آب با حرارت معمولي وارد کنيم، عسلجريان طبيعي خود را حفظ مي کند. وي افزود: در حالي که عسل هاي مصنوعي به صورت ناگهاني حالت خود را از دست داده و در آب رها مي شوند. معاون تشخيص و درمان سازمان دامپزشکي گفت: عسل مصنوعي به راحتي در ليوان آب پخش مي شود. ويبا اشاره به اقدامات دستگاه هاي نظارتي براي تعيين کيفيت عسل، اظهار داشت: ميزان آب عسل، مواد قندي و ساير مواد نظر باقيمانده سموم در آزمايشگاه هامورد بررسي قرار مي گيرند تا استانداردهاي لازم را داشته باشد. مشکوةتعيين باقيمانده سموم در عسل را وظيفه دستگاه هاي متولي سلامت اين محصوليعني سازمان دامپزشکي دانست و گفت: زنبورداران در زمان توليد اين ماده مغذياز يکسري سموم و داروها استفاده مي کنند. وي افزود: اين مواد برايمبارزه با بيماري ها و آفاتي که کلوني به آن مبتلاست مورد استفاده قرار ميگيرد و در آزمايشگاه هاي پيشرفته ميزان آن کنترل مي شود تا مشکلي براي مصرفکننده ايجاد نکند.
نحوه مصرف عسل
متخصص بهداشت گوشت، تخم مرغ وعسل در خصوص نحوه صحيح مصرف عسل، خاطر نشان ساخت: ريختن عسل در چاي و شيرداغ يا به صورت خالص و همراه با ساير مواد پروتئيني تاثيري بر کيفيت آنندارد. وي افزود: قوطه وري عسل در مايعات مختلف تغييري در خواص عسل به دليل کوتاه مدت بودن زمان تاثير حرارت، ايجاد نمي کند. مشکوة ادامه داد: اما ورود عسل به داخل مايعات و حرارت دادن اين محلول تاثير منفي بر خواص اين ماده غذايي خواهد داشت. تصاوير مرتبط
منبع : خبر گزاری موج
بازدیدکنندگان غیر عضو حق ارسال نظر و پیشنهاد در مورد مطالب این سایت ندارند . برای استفاده از سرویسهای مخصوص کاربران عضو سایت شوید.
فروشگاه لوازم زنبورداری جهانی
فروشگاه لوازم زنبورداری جهانی واقع در شهرستان مرند استان آذربایجان شرقی یکی از مجهزترین فروشگاههای لوازم زنبورداری در منطقه شمال غرب کشور می باشد که در زمینه تولید و عرضه لوازم و تجهیزات و محصولات زنبوداری به صورت عمده و خرده فروشی با زنبوداران عزیز همکاری داشته و توانسته است با پشتکار و بروز رسانی مداوم و تهیه ملزومات زنبوداری درجه یک رضایت زنبوداران عزیز را فراهم آورد.
این فروشگاه توانسته است انواع لوازم زنبوداری تولید داخل و خارجی را برای اولین بار در سطح منطقه و کل ایران عرضه نموده و نمایندگی فروش اکثر تولید کنندگان داخلی را کسب نماید.
این فروشگاه جهت سهولت در خرید و تهیه ملزومات زنبوداری و بروز رسانی اطلاعات زنبوداران اقدام به راه اندازی کاملترین سایت زنبورعسل و فروشگاه لوازم زنبوداری نمموده است.
آدرس :آذربایجان شرقی مرند فروشگاه لوازم زنبوداری جهانی 09144929484
درباره ما
سایت زنبور عسل ایران (لوازم زنبورداری جهانی) از سال 1388 با هدف ترویج و اشتراک گذاری مطالب زنبورداری توسط مدیر سایت مهندس امین جهانی از شهرستان مرند پایه گذاری گردید تا زنبورداران بتوانند در کنار هم از تجربیات یکدیگر استفاده نمایند . امید است با استفاده از مطالب ارائه شده در سایت گامی در جهت مدرنتر شدن صنعت زنبورداری برداشته باشیم.